• Start
  • Algemeen
  • Dam en Dontje Advocatuur benut de meerwaarde van mediation

Dam en Dontje Advocatuur benut de meerwaarde van mediation

Dam en Dontje Advocatuur

Gespecialiseerd in onder andere arbeidsrecht en personen- en familierecht staat Dam en Dontje Advocatuur regelmatig mensen bij die in een arbeidsconflict of echtscheiding verwikkeld zijn. In sommige gevallen komen de verhoudingen op scherp te staan en lijkt een onaangename gang naar de rechter onvermijdelijk. Dam en Dontje Advocatuur bevindt zich dan in de unieke positie dat zij het pand delen met Convea Mediation. “Als wij zien dat conflicten te hoog oplopen, benutten wij regelmatig met succes de korte lijn naar mediation”, zegt advocaat Rikus Dontje.

Het mag duidelijk zijn dat Lineke Dam en Rikus Dontje, de naamgevers van dit advocatenkantoor, mediation als een mooie aanvulling op hun werk zien. “Mediation heeft echt een meerwaarde voor relaties waarin mensen tot elkaar veroordeeld zijn”, stelt Dontje. “Je kunt er voor kiezen om het schip op ramkoers te laten liggen, maar beter is het probleem op te lossen om vervolgens weer samen door één deur te kunnen.” De ervaring leert dat mediation in meer dan tachtig procent van de gevallen succesvol is, wat bij bijvoorbeeld een echtscheiding tot een gladde procedure bij de rechter leidt omdat alles al in relatieve harmonie besproken is. 

Gedragsregels

Waar het gaat om het bij elkaar brengen van de conflicterende partijen zitten Dam en Dontje natuurlijk in een lastig parket. “Wij zijn door één van de partijen ingehuurd en dus per definitie partijdig”, legt Dontje uit. “Volgens onze gedragsregels moeten wij een conflict echter altijd in der minne proberen te schikken. Ook voor ons moet de gang naar de rechter een laatste strohalm zijn. Door onze korte lijn naar een onpartijdige mediator te benutten, handelen wij dus volkomen in geest van deze gedragsregels.” Dontje vult daarop aan dat de gang naar de rechter altijd één gelukkige en één ongelukkige of juist twee ontevreden partijen oplevert. Mediation biedt met succes perspectief op een begraven strijdbijl waar beide partijen zich goed bij voelen.

Laagdrempelig

Naast arbeidsrecht en personen- en familierecht zijn Dam en Dontje gespecialiseerd in huurrecht, verzekeringsrecht en aansprakelijkheidsrecht. Beide advocaten hebben ruim vijfendertig jaar ervaring en vormen samen een laagdrempelig advocatenkantoor waar het makkelijk binnenlopen is. “Wij zijn echt twee oude rotten in het vak en kennen dus de klappen van de zweep”, vertelt Dontje. “Als specialisten hanteren wij een generalistentarief en met actuele opleidingen zijn wij altijd up-to-date.” Bij Dam en Dontje advocatuur zijn particulieren en ondernemers dus zeker in goede handen, ook als het op mediation aankomt.

 

Dam en Dontje Advocatuur