• Start
  • Algemeen
  • Foto & Lijst: omdat uw mooiste foto de beste lijst verdient

Foto & Lijst: omdat uw mooiste foto de beste lijst verdient

Foto & Lijst

Foto & Lijst is een van de weinige plekken waar je tegenwoordig nog terecht kunt op het gebied van fotografie en lijsten. Hoewel de wereld van de fotografie enorm veranderd is door de digitale mogelijkheden, blijft er ook nog altijd een belangrijke rol voor een zaak als Foto & Lijst weggelegd. Een mooie lijst maakt een foto of kunstwerk namelijk pas echt af. De nadruk ligt op de lijstenmakerij, maar ook op het gebied van fotografie is Foto & Lijst in Haren de juiste plek.

 

Lijstenmakerij

 

Foto & Lijst maakt lijsten voor bestaande klanten, maar ook voor opdrachtgevers zoals kunstenaars, kunstverzamelaars, musea en bedrijven. De zaak biedt een breed en kleurrijk aanbod aan lijsten van vooral aluminium, hout en de laatste tijd steeds meer plexiglas. En wanneer er om echt glas gevraagd wordt, beveelt de lijstenmaker museumglas aan, aangezien dat de minste spiegeling geeft en kleurloos is. Zo komen de kleuren van de foto of het schilderij het meest tot hun recht.

 

Passe-partouts

 

Naast lijsten maakt Ter Hark ook passe-partouts; daarvoor beschikt hij over een speciale snijmachine, die vrijwel elke maat kan snijden en in 80 kleuren. Er staat bovendien een enorme Epson printer, die tot 1.10 meter breed kan printen. Er zitten 12 kleurencartridges in, om de kleuren perfect weer te geven op papier, canvas of doek.

 

Fotografie

 

De nadruk mag dan op de lijstenmakerij liggen, Foto & Lijst zou zijn naam geen eer aan doen als het zich ook nog altijd bezighoudt met fotografie. Beneden in de zaak is dan ook een portret- en pasfotostudio ingericht, aangezien het maken van een goede pasfoto toch echt vakwerk is. Daarnaast is er op de begane grond nog altijd een ruim assortiment aan fotoapparatuur en accesoires te vinden. Foto & Lijst gaat ook met de tijd mee, aangezien je er ook noviteiten te vinden zijn al seen VR-bril, waarmee je in combinatie met je smartphone 3D kunt rondkijken en fotograferen.

 

Ter Hark

 

Ter Hark is de eigenaar van Foto & Lijst, dat hij in 2009 overnam in Haren. Destijds heette het nog Foto Spijker, maar Ter Hark wilde zijn zaak graag de passende naam Foto & Lijst geven, om de lijstenmakerij beter onder de aandacht te brengen. Ter Hark is dit niet zomaar begonnen, hij is afgestudeerd in de fotografie en runde tijdens zijn studie al een winkeltje in gebruikte en antieke camera’s. Dit leidde tot een volwaardige fotozaak in Groningen in 2003, waarna hij ook al snel een lijstenmakerij overnam en die bij de fotozaak betrok. In dit laatste heeft hij zich steeds verder bekwaamd en daarom ook steeds meer de nadruk hierop gelegd. 

Foto & Lijst
Weergaven
Voorpagina (eerste niveau) 6756
Tweede niveau 3000
Nieuwsberichten 257610
Deze pagina 7188