“Op fietse” met Roossien Tweewielers

Roossien Tweewielers

De bard van Drenthe, Daniël Lohues, bezingt in het prachtige nummer “Op fietse” als geen ander hoe je het Drentse landschap beleeft op twee wielen. Bij Roossien Tweewielers in Annen snappen ze dat.

Fietsspeciaalzaak

In Drenthe wordt wat afgefietst. Op de toerfiets, de racefiets, de stadsfiets, de kinderfiets, noem maar op. Puur op voetkracht, maar ook met elektrische trapondersteuning. Zo trappen we heel wat kilometers. Dag in, dag uit maakt Jelte Roossien dat mee als leverancier en reparateur van fietsen. Hij bestiert samen met zijn partner Lammie in de derde generatie de fietsspeciaalzaak in Annen, die in 1933 door zijn grootvader werd opgericht als smederij. ‘In de jaren dertig is het begonnen met rijwielen en na de oorlog kwam er steeds meer in de winkel te staan, van televisietoestellen tot wasmachines en van scooters tot huishoudelijke artikelen. In 1997 bleven alleen de fietsen en bromfietsen over. In 2000 namen we de zaak over van mijn vader en sindsdien concentreren we ons helemaal op de fiets. Lammie doet de verkoop en ik verkoop en reparatie.’

De verkoop van fietsen betreft de merken Gazelle, Batavus en Sparta. Steeds meer zijn dit elektrische fietsen, nu al meer dan de helft zelfs. Ook verhuurt Roossien fietsen. In de winkel zien we uiteraard ook alle fietsbenodigdheden, van helm tot fietstas en van fietspomp tot gereedschap. De laatste dagen van december ligt er ook vuurwerk in de winkel en als het vriest worden er schaatsen geslepen. De werkplaats is er voor reparatie en onderhoud.

Onderhoud en reparatie

Roossien Tweewielers is een ambachtelijk fietsleverancier. Anders dan bij grote winkelketens ben je bij Roossien verzekerd van alle advies en nazorg die het fietsen zo onbezorgd maken. ‘Als iemand een fiets wil kopen, denk ik intensief met hem of haar mee. Een fiets moet bij je passen en daarom is een proefrit zo belangrijk. Ik geef advies en als de fiets dan is gekocht, kan de klant ervan op aan dat hij bij ons altijd terecht kan voor onderhoud en reparatie. Onze service houdt in dat we echt nakomen wat we beloven en dat we er altijd zijn voor onze klanten. En als je een gebruikte fiets koopt, kun je ervan verzekerd zijn dat die in goede conditie is.’

Onbezorgd fietsen

Roossien Twewielers is een bedrijf dat met zijn tijd meegaat. Dat zien we bijvoorbeeld aan de aantallen elektrische fietsen die worden geleverd. ‘Ieder jaar volg ik een technische cursus voor elektrische fietsen, zodat ik op de hoogte blijf van de ontwikkelingen.’ Ook de hele uitstraling van het bedrijf is goed bij de tijd. Bijvoorbeeld het interieur, dat twee jaar geleden helemaal is vernieuwd, zowel de winkel als de werkplaats. Of de buitenkant, die vorig jaar is aangepakt. De levering van fietsen is met alle zorg omgeven, dat merk je continu. ‘Onbezorgd fietsen, daar gaat het om. Dat kan alleen op een fiets, die bij je past. Een fiets die regelmatig een onderhoudsbeurt krijgt. Een fiets, die meteen wordt gerepareerd als er iets kapot is.’ Kortom: op een fiets van Roossien Tweewielers.

Roossien Tweewielers
Weergaven
Voorpagina (eerste niveau) 3505
Tweede niveau 2108
Nieuwsberichten 147698
Deze pagina 4251