Rozenveld Hoveniers, ook ‘s winters actief in de tuin

Ook in het eerste kwartaal is er van alles te doen in de tuin, weet Rozenveld Hoveniers. Zo kan er volop geplant en verplant worden, is ook snoei- en straatwerk geen enkel probleem, zolang het (overdag) maar niet vriest. Begin maart is het tijd voor fruitsnoei en kan de pH-waarde met wat kalk op het goede peil worden gebracht. “Bebouwing, bestrating en beplanting, qua aanleg en onderhoud is er dus van alles mogelijk”, zegt Hans Rozenveld, samen met broer Jan eigenaar van Rozenveld Hoveniers. “Alleen het gras moet je in deze periode met rust laten.”

Wel adviseert Rozenveld Hoveniers bladeren altijd van het gazon en de bestrating te halen. Het voorkomt ziektes in het gras en algengroei op de stenen. “Die bladeren kun je altijd in de borders leggen”, vertelt Hans. “Zo bescherm je niet alleen matig winterharde planten, maar geef je vogels, egels en andere dieren een goede schuilplaats en extra voedselbron. Een wel heel goede reden om de bladeren daar juist te laten liggen tot het echt voorjaar wordt, lijkt mij.” Wie aanleg en (groot) onderhoud van de tuin zelf niet ziet zitten, kan altijd bij Rozenveld Hoveniers aankloppen. “Wij zijn er voor iedereen, geen klus is ons te klein of te groot.”

Aanleg & onderhoud

Voor Rozenveld Hoveniers zijn de wensen van de klant altijd bepalend bij de aanleg van een tuin. “Wij hebben een dagtaak aan aanleg en onderhoud en dus spelen wij deze wensen door naar een onafhankelijk ontwerper, waarna wij het ontwerp zelf aan de klant presenteren”, belicht Hans het proces. “Natuurlijk vormt het ontwerp een richtlijn, maar als de klant tijdens de aanleg het terras toch iets groter wil, passen wij dat aan. Wij vinden het namelijk belangrijk dat de klant zich thuis voelt in eigen tuin.” Ook voor het onderhoud van de tuin is Rozenveld Hoveniers in te schakelen. “Zo helpen wij bij de jaarlijkse snoei van fruitbomen of halen eens in de vier jaar de borders leeg om de bodem van voeding te voorzien en na het scheuren van de planten opnieuw in te richten.”

Duurzaam & veilig

Met gemiddeld een man of twaalf richt Rozenveld Hoveniers zich het hele jaar rond op aanleg en onderhoud van tuinen en dat doen zij veilig en duurzaam. “Zo werken wij met accugereedschap om de uitstoot van CO² te beperken”, geeft Hans een voorbeeld. “Ook verwerken wij groenafval dat bij ons binnenkomt tot hoveniers-bokashi, een duurzame bodemverbeteraar, wat maakt dat wij het NL Greenlabel mogen voeren. Met het oog op veiligheid – wij leggen bijvoorbeeld ook elektra aan – zijn wij bovendien VCA gecertificeerd.” Kortom, aanleg en onderhoud van welke tuin dan ook zijn bij Rozenveld Hoveniers in goede handen.

Recente berichten

DIA Licht en geluid denkt in kansen en mogelijkheden in coronacrisis

Ondanks het feit dat D.I.A. Licht en geluid, verantwoordelijk voor de techniek bij grote evenementen,… Lees verder

september 13, 2021

TechID Enginering beveiligt aan de hand van camera’s en sensoren

Met achttien miljoen Nederlanders is het altijd druk, altijd vol. Juist dan groeit de behoefte… Lees verder

september 7, 2021

DIA Assen: voor al uw licht, beeld en geluid bij ieder evenement of feest

Onder het motto samen maken we er iets moois van verkoopt en verhuurt DIA al… Lees verder

september 7, 2021

Amsterdam kent positief ondernemingsklimaat.

Er is groei, maar ook de uitdaging van het inspelen op veranderingen In Amsterdam zit… Lees verder

augustus 23, 2021

Eerst koffie en dan de oprechte vraag wat iemands wensen zijn…

In Paterswolde schoven zes ondernemers rond de tafel in het sfeervolle Fletcher Familiehotel. Genietend van… Lees verder

augustus 23, 2021

Tanja Verhuur verzorgt eigentijdse presentaties in de door u gekozen sfeer

Tanja Verhuur is al ruim 40 jaar actief als verhuurbedrijf op vakbeurzen, congressen, bedrijfsfeesten en… Lees verder

augustus 23, 2021