Veenstra Vloeren helpt u de winter door met een gezonde vloer

Veenstra Vloeren

Met de winter voor de deur is het extra belangrijk goed te letten op de luchtvochtigheid in uw huis, met name wanneer u in het bezit bent van een houten vloer. Om uw houten vloer gezond te houden, moet de luchtvochtigheid tussen de 40 en 60 procent liggen. U kunt verschillende dingen doen om deze luchtvochtigheid te beïnvloeden, waarvan Veenstra Vloeren u hieronder een aantal zal toelichten.

Hygrometer

Daar waar in de zomer uw houten vloer uit kan zetten en bol kan gaan staan, kan deze in de winter juist gaan krimpen waardoor naden en kieren ontstaan. De oorzaak hiervan, luchtvochtigheid, is in de gaten te houden met behulp van een hygrometer (vochtmeter). Koude weersomstandigheden en het gebruik van de CV hebben invloed op houten vloeren.

Luchtbevochtigers

Om de luchtvochtigheid in huis constant en optimaal te houden, kunt u een luchtbevochtiger kopen. Deze zorgt ervoor dat te droge lucht wordt bevochtigd, waardoor het krimpen van de vloer zoveel mogelijk wordt tegen gegaan en er daarnaast een gezonder leefklimaat ontstaat. Er bestaan verschillende luchtbevochtigers, zoals stoomluchtbevochtigers, ultrasone luchtbevochtigers en verdampers. Om te weten welke bevochtiger het beste bij uw huis past, zult u eerst de luchtvochtigheid moeten meten.

Veenstra Vloeren

Bij Veenstra plankenvloeren en parket vindt u altijd de perfecte vloer voor uw originele stijl en unieke smaak. Ons aanbod is zeer divers, van planken en traditioneel parket tot lamel- of systeemparket in vele houtsoorten en selecties.

Daarnaast is het bij ons ook mogelijk uw vloer van onderhoudsolie laten voorzien.

In onze showroom te Zuidlaren kunt u deze diverse houtsoorten en legsystemen zien en beleven. Op onze website kunt u alvast een blik werpen op ons assortiment en eventueel contact met ons opnemen voor het bespreken van uw wensen. 

Veenstra Vloeren
Weergaven
Voorpagina (eerste niveau) 4355
Tweede niveau 1800
Nieuwsberichten 50043
Deze pagina 4153