Companium zet (startende) ondernemers op scherp

Companium

Het economische tij lijkt gekeerd en dus merkt ook Companium accountants en advieskantoor dat (startende) ondernemers weer plannen durven smeden. Altijd is er vraag naar financiering, waar banken weer wat meer voor open lijken te staan. Feit blijft dat het plan inhoudelijk moet staan als een huis en dat er vaak ook zelf geld moet worden ingebracht. “Wij begeleiden ondernemers bij het schrijven of herijken van hun bedrijfsplan”, zegt Harm Wiekens. “Met onze kritische vragen en opmerkingen zetten wij ze op scherp, vanuit onze bevlogenheid staan wij ze op alle fronten bij.”

Een goed bedrijfsplan begint bij een onderscheidend verhaal. Om tot dat verhaal te komen, kiest Companium de rol die het best bij de desbetreffende ondernemer past. “Zo hebben gesprekken met een startende ondernemer een educatief karakter, terwijl wij een gesettelde ondernemer vooral een spiegel voorhouden of helpen de acties in de tijd weg te zetten. Wij helpen een verhaal dat nog niet helemaal goed is, goed te krijgen en zijn ook eerlijk als dat goede verhaal er niet komt.” Na de inhoud volgen het financiële plaatje en de goed voorbereide gang naar een bank of andere financier. “In alles staan wij de ondernemer bij. Zo wisten wij onlangs een startende ondernemer en een ondernemer uit ons eigen netwerk te koppelen en vonden wij als klap op de vuurpijl ook het perfecte pand op internet.” Niet voor niets koos Wiekens de naam Companium, wat 'brooddelers' betekent. En delen doet Companium met een bevlogenheid waar al menig ondernemer van profiteerde.

Emmen

Dat Companium ondernemers een warm hart toedraagt, blijkt ook uit de betrokkenheid van Harm Wiekens bij de Gouden Pijl en Growing Workplace in Emmen. Bij deze laatste werken ondernemers in een coöperatieve vorm met elkaar samen, zodat zij opdrachten samen kunnen uitvoeren die zij alleen niet zouden kunnen. Zo ontstaan de mooiste samenwerkingsverbanden die je op het eerste oog niet zou verwachten, maar wel zorgen voor resultaat. “Met meerdere ondernemers is er twee keer een groep mensen begeleid naar zelfstandig ondernemerschap. Natuurlijk zijn wij ook daarin kritisch en geven wij eerlijk aan als iemand meer geschikt blijkt voor een baan in loondienst. Met dit initiatief snijdt het mes aan twee kanten. De deelnemers eindigen met een goed zelfbeeld, een eigen onderneming of in sommige gevallen een baan en de coöperatie werft op die manier nieuwe, ondernemende mensen die weer bijdragen aan de kracht van de coöperatie.” Het hierin durven delen zorgt voor een vermenigvuldiging in opdrachten. 

Betrouwbaar advies

Op de eigen werkplek is Companium een breed accountants- en advieskantoor waar ondernemers niet alleen kunnen aankloppen voor begeleiding bij het schrijven of herijken van hun bedrijfsplan. Ook het opstellen en beoordelen van jaarrekeningen en het verzorgen van de aangiften omzet-, vennootschaps- of inkomstenbelasting zijn er in goede handen. Ondernemers vinden er een altijd betrouwbaar advies, waar het gaat om bedrijfsvoering, financiering, fiscaliteit en personeel. Het al dan niet door de klant zelf verwerken van de administratie gaat bij Companium compleet digitaal. “Het werkt heel efficiënt en maakt dat wij met een klein team heel veel werk verzetten.” Ook binnen het eigen bedrijf wordt volledig digitaal gewerkt. “Van de duizend vellen briefpapier die ik twee jaar geleden heb laten drukken, zijn er zeker nog achthonderdvijftig over.”

Echt helpen

Wanneer u als (startende) ondernemer geholpen en op scherp gezet wilt worden, dan helpt Companium echt!

 

Companium
Weergaven
Voorpagina (eerste niveau) 5638
Tweede niveau 3925
Nieuwsberichten 285180
Deze pagina 7636