Gemeente Heerenveen, dé plek voor actieve ondernemers

Gemeente Heerenveen

Met slechts dertigduizend inwoners biedt de gemeente Heerenveen wel heel veel potentie voor bestaande en nieuwe ondernemers. Natuurlijk zijn ze in de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor het actieve economische klimaat, maar Elsemarie Oosterveen en Wouter de Groot, beide accountmanager bedrijven bij de gemeente Heerenveen, staan ze graag ter zijde. “Ondernemers kunnen met al hun vragen voor de gemeente bij ons terecht. Daarnaast benutten wij ons brede netwerk om waardevolle verbindingen voor onze lokale ondernemers te leggen.”

Om meerdere redenen vormt Heerenveen een aantrekkelijke locatie voor bestaande en nieuwe ondernemers. Zo ligt Heerenveen op het economische knooppunt van Friesland, daar waar de A32 en A7 samenkomen. “De bereikbaarheid is uitstekend, niet voor niets zijn veel logistieke bedrijven hier gevestigd”, vertellen Oosterveen en De Groot. “Bovendien is er op onze bedrijventerreinen volop ruimte voor verdere ontwikkeling. Naast bestaande panden is er nog veertig hectare beschikbaar voor nieuwbouw en dat alles trekt natuurlijk nieuwe ondernemers aan.”  

Eerste aanspreekpunt

Als accountmanager bedrijven vormen Oosterveen en De Groot een meerwaarde voor nieuwe én bestaande ondernemers. “Wij zijn hun eerste aanspreekpunt bij de gemeente. Met vragen over bijvoorbeeld huisvesting in bestaande panden, bestemmingsplannen en de ozb kunnen zij bij ons terecht en dat zonder van het bekende kastje naar de muur te worden gestuurd.” Daarnaast schuilt hun meerwaarde in de goede contacten binnen hun brede netwerk. “Zo kennen wij de plannen en eventuele problemen van ondernemers en leggen graag een link naar andere ondernemers om ze verder te helpen. Daarnaast is een lijntje naar het onderwijs door ons snel gelegd, want ook op dat vlak heeft Heerenveen veel te bieden.” Oosterveen en De Groot investeren dus continue in hun waardevolle netwerk om van daaruit ondernemers lokaal te verbinden.   

Bijzonder initiatief

Dat niet alleen de gemeente, maar ook ondernemers Heerenveen een warm hart toedragen, blijkt wel uit een initiatief van de lokale ondernemersverenigingen en horeca, middenstandsvereniging, bedrijvenkring en VVV. Onder de noemer Heerenveen 'n gouden plak – als speelse knipoog naar de sportieve successen –  sloegen zij de handen ineen voor de promotie van hun Heerenveen. “Dit soort initiatieven juichen wij als gemeente alleen maar toe”, zeggen Oosterveen en De Groot. “Het maakt de (economische) potentie van ons mooie Heerenveen meer dan zichtbaar. Kijk maar eens op www.ngoudenplak.nl.”

Gemeente Heerenveen
Weergaven
Voorpagina (eerste niveau) 9051
Tweede niveau 19557
Nieuwsberichten 1268359
Deze pagina 15813