Heerlijk ondernemen in Heerenveen

Gemeente Heerenveen

Is het vanwege het sportieve imago dat ondernemers zich zo senang voelen in Heerenveen? Of de perfecte ontsluiting, de beschikbaarheid van kavels, het prettige woonklimaat, de keur aan voorzieningen? De samenwerking met het onderwijs, de ondersteuning door de gemeente? Het is in Heerenveen niet of-of, maar en-en.

Perfecte ligging aan A32 en A7

Heerenveen telt om en nabij tweeduizend bedrijven, waarvan de meeste zijn gevestigd in de plaats Heerenveen en een aantal is verspreid over de buitenkernen. De perfecte ligging aan de kruising van de A7 en de A32 biedt ondernemers een mooie springplank naar hun jachtgebieden, zeker na de capaciteitsvergroting van twee aansluitingen op de A32 volgend jaar.

Of het nu is op bedrijventerrein Heerenveen-Zuid, het Internationaal Businesspark Friesland, Businesspark Friesland of Bedrijventerrein Haskerveen, in Heerenveen hebben ondernemers letterlijk de ruimte om te ondernemen. De positieve naamsbekendheid, ontleend aan SC Heerenveen en Stadion Thialf, geeft ze hierbij een duwtje in de rug.

Toch biedt Heerenveen meer dan sportieve activiteiten. Zo is de zakelijke dienstverlening er sterk ontwikkeld, evenals de metaalnijverheid en de logistieke bedrijvigheid, die de afgelopen jaren nieuwe impulsen kreeg door de vestiging van twee zuivelfabrieken: Royal Aware Foodgroup (kaas) en Fonterra (weipoeder).

Banenmotor Heerenveen

Nu de economie weer is aangetrokken breiden bedrijven weer uit of verhuizen binnen Heerenveen naar nieuwe locaties. Ook vestigen zich er ondernemers van buiten. Ruimte genoeg en als de bestaande bedrijventerreinen vol dreigen te raken, ligt er aan de noordzijde van de A7 nog genoeg ruimte om te ontwikkelen.

Een opvallende ontwikkeling nemen we waar op Bedrijventerrein Haskerveen. Daar staat de wieg van circulair Heerenveen: rondom afvalverwerker Omrin vestigen zich daar bedrijven die uit de afvalstromen hun grondstoffen delven. Zo ontstaat nieuwe duurzame werkgelegenheid.

Over werkgelegenheid gesproken: die groeit uiteraard, al worden relatief veel werkplekken ingenomen door mensen van buiten Heerenveen. Banenmotor Heerenveen creëert vooral veel banen voor lager en middelbaar opgeleiden; voor functies voor hoger opgeleiden is het –net zoals overal- lastig om de juiste medewerkers te krijgen.

Samen met de Ondernemerskring Heerenveen is de gemeente in de Commissie Onderwijs-Arbeidsmarkt druk bezig om de aansluiting tussen vraag en aanbod, tussen ondernemers en onderwijs dus, te verbeteren.

Ruimte om te ondernemen

Hoe veelzijdig Heerenveen is wordt ook duidelijk als we kijken naar het woonklimaat. Stedelijk wonen, landelijk wonen: je kunt het allebei in Heerenveen. De nieuwe woongebieden, zoals Skoatterwâld, zijn populair; zodra er kavels beschikbaar zijn, is er in een mum van tijds sprake van overtekening.

Ook qua voorzieningen op het gebied van sport, onderwijs en zorg ligt Heerenveen er puik bij. Dat geldt ook voor het stadscentrum, waar een Commissie Leegstand zich een slag in de rondte werkt om de leegstand tegen te gaan. Wat aardig lukt, met als gevolg een aantrekkelijk stadshart waar ook steeds meer culturele activiteiten worden ontplooid.

Heerlijk ondernemen in Heerenveen dus, actief ondersteund door de lokale overheid. Twee accountmanagers zijn dag in, dag uit beschikbaar voor ondernemers in de eerste lijn, zowel als relatiebeheerder als bij acquisities. De lijnen zijn kort.

Ondernemers worden in Heerenveen écht gestimuleerd door het gemeentebestuur, dat ondernemers letterlijk en figuurlijk alle ruimte biedt om te ondernemen.

Gemeente Heerenveen
Weergaven
Voorpagina (eerste niveau) 4525
Tweede niveau 16326
Nieuwsberichten 1007261
Deze pagina 11988