• Start
  • Economisch
  • Katoele Subsidie Experts, een nuchtere blik op subsidies voor bedrijven

Katoele Subsidie Experts, een nuchtere blik op subsidies voor bedrijven

Katoele Subsidie Experts

Subsidies hebben de reputatie ingewikkeld te zijn en dus gaan veel bedrijven deze manier van financieren uit angst voor een wirwar aan regelgeving liever uit de weg. Dat is jammer, want subsidies kunnen heel veel betekenen voor de slagkracht en groei van bedrijven. “Voor bijna ieder bedrijf is wel subsidie beschikbaar, maar voor geen bedrijf is het gelijk”, zegt Janmar Katoele, eigenaar van Katoele Subsidie Experts. “En dus adviseren wij bedrijven eens in de zo veel tijd te laten controleren welke subsidies een positieve bijdrage aan de realisatie van hun plannen kunnen leveren.”

Subsidies zijn er voor onder andere innovaties binnen het bedrijf, verbreding van de bestaande bedrijfsvoering, positieve arbeidsplaatsontwikkeling, duurzame inzetbaarheid van personeel en duurzaam en energiebesparend ondernemen. “Een subsidieaanvraag begint bij ons altijd met een kop koffie”, vertelt Katoele. “Door vooral goed te luisteren en waar nodig enkele verhelderende vragen te stellen, zijn de diverse richtingen aan het eind van het gesprek vaak al  duidelijk.” In theorie is iedere subsidie zo gemaakt dat bedrijven zelf de aanvraag kunnen doen. Om te voorkomen dat er middelen blijven liggen, vragen de meeste bedrijven toch Katoele Subsidie Experts het traject van a tot z te verzorgen.

Grote stappen

Met een nuchtere blik zoeken de medewerkers van Katoele Subsidie Experts altijd naar de beste subsidiemogelijkheden voor hun klanten, waarmee zij doorgaans echt een relatie opbouwen. “Wij helpen onze klanten grotere stappen te maken door bijvoorbeeld aan hun al gereserveerde innovatiebudget veertig procent subsidie te koppelen”, licht Katoele toe. “Ook denken wij mee in het slim investeren. Zo kan fiscaal investeren tot soms aanzienlijke aftrekposten leiden, die de belastingdruk verlagen.” Natuurlijk kunnen bedrijven ook voor een lening bij de bank aankloppen, maar de bank wil altijd cijfers en natuurlijk rente zien. De overheid vraagt voor een subsidie niets terug, wil eigenlijk alleen maar weten wat een bedrijf ermee doet.

Proactief denken

Met kennis van veel vakgebieden, een goed overzicht van de subsidiemogelijkheden en een breed netwerk kijken de creatieve denkers van Katoele Subsidie Experts verder dan de rest. “Bij ons staat het project centraal”, zegt Katoele. “Waar mogelijk knippen wij het in stukken om voor meerdere subsidies in aanmerking te komen.” Dagelijks wordt Katoele Subsidie Experts geïnformeerd over nieuwe en gewijzigde subsidies die nationaal en internationaal geboden worden. “Bij het bestuderen van deze informatie hebben wij altijd onze klanten in het achterhoofd, zodat wij ook proactief interessante mogelijkheden bij hen onder de aandacht kunnen brengen.” De betrokkenheid en het inlevingsvermogen van Katoele Subsidie Experts is groot. Uitgangspunt is altijd dat subsidie niet het doel, maar het middel is om een doel te bereiken. “En daarin denken wij graag met onze klanten mee.”

Katoele Subsidie Experts
Weergaven
Voorpagina (eerste niveau) 3763
Tweede niveau 870
Nieuwsberichten 67490
Deze pagina 4972