Nedfinity gecertificeerd voor Google Mobile First Index

Nedfinity

Mensen zijn gewend goed bediend te worden en dus geven zij de voorkeur aan websites die ook op hun mobiel snel laden en doeltreffend werken. Voor Google aanleiding om bij het indexeren van websites de mobiele gebruikerservaring als belangrijk uitgangspunt te kiezen en hun Mobile First Indexing programma te ontwikkelen. “Het overgrote deel van de gebruikers van de Google zoekmachine kijkt niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten”, zegt Wouter Wevers van het fullservice internetbureau Nedfinity. “Bedrijven hebben er dus alle belang bij dat hun website optimaal op mobiel is afgestemd. Onze ontwikkelaars hebben de kennis en certificeringen om ze daarbij te helpen.”

In het verleden voldeden op mobiel schaalbare desktopwebsites prima, maar ze schieten tekort nu mensen websites voornamelijk op hun mobiele telefoon raadplegen. Het duurt namelijk vaak langer om deze sites te laden, zeker op een mobiel. En dan te bedenken dat veertig procent van de websitebezoekers afhaakt als het laden langer de drie seconden duurt. “Met de beste zoekresultaten wil Google zoveel mogelijk mensen aan hun zoekmachine binden”, vertelt Wevers. “Geen wonder dat de mobiele gebruikerservaring leidend wordt bij de indexering van websites.” Een website optimaal op mobiel afgestemd, is dus noodzakelijk voor een goede ranking in Google en daarmee voor het online resultaat van een bedrijf.

Een responsive website alleen is niet voldoende

Met responsive websites werd een eerste slag in de mobiele gebruikerservaring geslagen, maar alleen het meeschalen met het scherm van een laptop, tablet en mobiel is niet langer voldoende. Als gezegd, telt ook de snelheid waarmee een website (zeker op een mobiel) geladen wordt mee. “Die snelheid hangt van diverse factoren af”, legt Wevers uit. “Zo spelen de omvang van afbeeldingen, de specificaties van de server waar de website op draait, de verbinding van het mobiele apparaat en het inladen van de websitecode een belangrijke rol.” Inmiddels hebben de programmeurs van Nedfinity het Google Mobile First examen met succes afgelegd. Hiermee loopt Nedfinity voorop in de certificering. De ontwikkelaars van Nedfinity houden bij het ontwikkelen van een website rekening met de uitgangspunten voor een optimale mobiele gebruikerservaring.

 

Bij een website gaat het om het optimale totaalplaatje

 

Het is belangrijk een website optimaal af te stemmen op de aspecten van de Mobile First Index, maar de functionaliteit en gebruikerservaring van een website moet je daarbij niet uit het oog verliezen. “Nedfinity kijkt samen met de klant naar dat totaalplaatje”, stelt Wevers. “Enerzijds hebben wij oog voor design, gebruikerservaring en conversie ofwel actie van een websitebezoeker, anderzijds kijken wij naar technische aspecten zoals het opbouwen van de code van de website en de Accelerated Mobile Pages (AMP) benadering. Soms moet je concessies doen, waarbij wij kiezen voor de meest optimale invulling qua prestatie, techniek en investering voor de klant.” Lees meer over de achtergronden in dit blogartikel van Nedfinity.

https://www.nedfinity.com/nl/blog/webdesign/mobile-first-examen/

Nedfinity
Weergaven
Voorpagina (eerste niveau) 4478
Tweede niveau 5710
Nieuwsberichten 196416
Deze pagina 6837