Office & More laat secretariaten groeien

Office & More

Anja Eggens heeft jarenlange ervaring als office manager, maar vaart nu een andere koers met haar Office & More. Haar ambitie is groei in de breedte, door in met name de secretariële wereld professionaliseringstrajecten, bemiddeling en intervisiegroepen voor young professionals aan te bieden. Zij heeft heel snel helder hoe de hazen lopen en weet met haar nieuwsgierigheid,  oprechte interesse en empathie snel vertrouwen te winnen. “Ik laat secretariaten groeien tot een hecht team van individuen die stuk voor stuk lekker in hun werkjurk zitten.”

De ervaring leert dat veel mensen als vanzelfsprekend bij Anja hun verhaal doen. Die kwaliteit zet zij nu in om met name secretariaten te laten groeien. “Ik kom zelf uit het vakgebied en dat maakt mij geloofwaardig.” Ter aanvulling volgt Anja de basisopleiding mediation om mediationtechnieken te gebruiken bij het begeleiden van teams. “Ik heb bewust gekozen voor narratieve ofwel verhalende mediation, waarbij je teruggaat naar het moment waarop de dingen wel goed gingen, om de problemen vervolgens vanuit het positieve te bespreken. Voor mij een aansprekende manier om mensen weer fijn verder te laten werken.” De opleiding teamontwikkeling doet Anja er graag achteraan, net als de World's Greatest Speaker Training. “Ik geef al gastlessen aan de secretaresse opleiding van het Drenthe College. Het voelt goed om als vrijwilliger iets terug te geven aan de maatschappij.”

Werkplezier

Datzelfde Drenthe College biedt Anja de kans om een intervisiegroep voor young professionals te starten. “Ik vind het heerlijk om met jonge mensen te werken, om over en weer van elkaar te leren.” Bovendien sterkt deze ervaring Anja om intervisiegroepen voor mensen met nul tot vijf jaar ervaring op te zetten. “We bespreken wat er leeft, welke veranderingen zich in het vak voordoen en welke opleidingswensen er zijn. Ook kijken we of ze goed op hun plek zitten, want een gebrek aan werkplezier is aanleiding voor ziekteverzuim. Als het niet goed blijkt te zitten, help ik mensen het oude los te laten en gevoelens van onvrede te doorbreken, hoe moeilijk dat ook is.”

Professionalisering

Met Office & More richt Anja zich overigens niet alleen op young professionals. Ook biedt zij professionaliseringstrajecten aan secretariaten. “Ik hoor regelmatig dat het goed zou zijn om in een bepaalde branche of specifiek bedrijf de boel eens flink op te krikken. En dat kan ik als geen ander. Samen bespreken we de wensen om vervolgens via de nodige gesprekken inzicht in het huidige functioneren te creëren. Aansluitend adviseer en begeleid ik het secretariaat met mijn kennis en ervaring op persoonlijke wijze naar het beoogde resultaat.” Het mag duidelijk 

Office & More