• Start
  • Economisch
  • Paul Claessens: ‘Je hoeft niet ziek te zijn om beter te willen worden’

Paul Claessens: ‘Je hoeft niet ziek te zijn om beter te willen worden’

Kennith Smit

Paul Claessens is ondernemer bij Kenneth Smit, dé trainer en opleider van ondernemend Nederland, waar hij mensen onder andere helpt succesvol te zijn in het vertonen van effectief gedrag en rendement behalen voor de bedrijven waar zij werkzaam zijn. Dit doet hij door middel van vaardigheidstrainingen en individuele coaching, waarbij het vaak begint met het afnemen van een assessment om een beeld te krijgen van de persoonlijkheidskenmerken, de sterke kanten en de ontwikkelpunten. Tevens kijkt hij of deze ontwikkelpunten bij de betreffende persoon ontwikkelbaar zijn. Paul doet dit in binnen- en buitenland maar richt zich het liefst op het Noorden. 

Confronterend met oog voor de mens

Als je bereid bent stappen te zetten en jezelf een spiegel voor te houden, ben je bij Kenneth Smit in het algemeen en Paul Claessens in het bijzonder aan het juiste adres. Hij betitelt zichzelf als een confronterende trainer met respect voor het individu, is daardoor hard op gedrag, maar zacht op de mens.

Paul werkt zeer resultaatgericht en wil ver gaan om de doelstelling te behalen. De uitspraak van Johan Cruijff: ‘Je moet wel schieten, anders kun je niet scoren’ is hem dan ook op het lijf geschreven, waarbij hij graag helpt de beste manier te vinden om te kunnen scoren. Het resultaat laat zich dan ook zien, want met de meeste klanten heeft Paul een jarenlange actieve relatie. Het gaat daarbij veel verder dan het enkel uitvoeren van een losse training. 

Kenneth Smit

Paul Claessens is sinds 10 jaar ondernemer bij Kenneth Smit, wat hem op zakelijk en persoonlijk vlak veel heeft gebracht. Destijds heeft hij zich bij het inmiddels 32 jarige bureau aangesloten vanwege de onderscheidende positie in de markt, het hoge niveau van de ontwikkelprogramma’s, de echte wil om mensen beter te maken en het bieden van een platform met ondernemende professionals. ‘Een club van winnaars, het voelt als acteren op ‘Champions League niveau’!’  In deze ambitieuze omgeving heeft dit ook voor zijn eigen ontwikkeling veel gebracht en Paul is dan ook een ondernemer die altijd scherp is, onder het motto: ‘Je bent zo goed als je laatste training’.

Dat ook de markt het onderscheidende vermogen van Kenneth Smit waardeert blijkt wel uit de jarenlange CEDEO certificering met een zeer hoge score op het gebied van kwaliteit en klanttevredenheid. 

Paul Claessens

Paul Claessens draagt zelf ook graag zijn motto uit en laat dit bijvoorbeeld zien met de marathons die hij al twaalf jaar over de hele wereld loopt. Dit is iets wat fysiek en mentaal veel discipline vergt en een echte uitdaging is wat betreft doorzettingsvermogen en lef. Dit begint al met de voorbereiding:  het zorgen voor voldoende rust, gezonde voeding en het kiezen van het juiste trainingsschema.  Al deze aspecten zijn ook van belang voor bedrijven en individuen die verder willen komen en succesvoller willen zijn in wat ze doen of willen bereiken. ‘Gun jezelf het realiseren van je ambitie’, ‘succes is voor een groot deel een keuze’ en ‘stop met ‘waarom niet’ en begin met ‘hoe dan wel’ denken’. Oftewel: ‘Je hoeft niet ziek te zijn om beter te willen worden!’

Kennith Smit
Weergaven
Voorpagina (eerste niveau) 4484
Tweede niveau 1084
Nieuwsberichten 66475
Deze pagina 4768