• Start
  • Economisch
  • Profiteer van de SOOB-subsidie voor nascholing vrachtwagenchauffeurs

Profiteer van de SOOB-subsidie voor nascholing vrachtwagenchauffeurs

HOC Opleiding & Training

Iedere vijf jaar moet je als vrachtwagenchauffeur 35 uren nascholing doen om je bekwaamheid up-to-date te houden. Doe je dit bij een Gecertificeerd Opleider Transport & Logistiek., als HOC Opleiding en Training, en ben je aangesloten bij SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector, dan kom je in aanmerking voor SOOB-subsidie.

Nodig voor verlenging rijbewijs

 

Voor veel professionals in transport en logistiek geldt dat ze zich regelmatig moeten laten nascholen om hun certificaten up-to-date te houden. Voorbeelden zijn de opleidingen heftruckchauffeur, VCA, machinist hoogwerker, BHV en kraanmachinist. Vrachtwagenchauffeurs moeten voor de verlenging van hun rijbewijs deelnemen aan cursussen, waarvoor ze dan een aantekening in hun rijbewijs krijgen. ‘Wij geven verschillende cursussen op het gebied van transport en logistiek’, vertelt directeur Hilda Bolhuis van HOC Opleiding en Training. ‘Als een van de weinige opleidingsinstituten in Noord-Nederland zijn wij door de SOOB gecertificeerd om beroepschauffeurs te scholen met subsidie. Of het nu gaat om een heftruck, EHBO, een autolaadkraan voor verticaal transport of een digitale tachograaf, wij bieden verschillende cursussen aan, die door het CBR worden erkend. Deze cursussen maken deel uit van de Europese richtlijn Code 95 voor de kwalificatie van chauffeurs in het beroepsgoederenvervoer.’

 

Tot 1.500 euro per deelnemer subsidie

 

De nascholing is uiteraard bedoeld om de stiptheid en de veiligheid in het beroepsgoederenvervoer te garanderen en daarnaast om de inzetbaarheid van de beroepschauffeurs op peil te houden. Daar zijn ondernemers in transport en logistiek bij gebaat, naast het feit dat de chauffeurs gewoon verplicht zijn om zich te laten nascholen, omdat ze anders hun rijbewijs niet verlengd krijgen.

SOOB stimuleert het volgen van opleidingen en trainingen door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt.

Maar de subsidie geldt alleen als je die afneemt bij een door een Gecertificeerd Opleider Transport & Logistiek., zoals wij. HOC Opleiding & Training kan voor de ondernemer de subsidie aanvragen bij het SOOB Subsidiepunt.

De cursussen van Code 95 omvatten 35 uren. Bolhuis adviseert om deze niet vlak voor het aflopen van het rijbewijs te laten doen, maar te kiezen voor spreiding. ‘Bijvoorbeeld vijf jaar lang jaarlijks een dag van zeven cursusuren. Zo spreid je de inspiratie en de kosten.’

 

Voor informatie over de SOOB-subsidie zie www.soobsubsidiepunt.nl of bel Hilda Bolhuis (050 409 2663)

HOC Opleiding & Training
Weergaven
Voorpagina (eerste niveau) 2973
Tweede niveau 2211
Nieuwsberichten 80956
Deze pagina 3851