Het Drents Museum: museum van internationale allure

Stichting Drents Museum

Het Drents Museum is in 1854 begonnen met een collectie die in een enkele kast paste, als Provinciaal Museum van Drenthe. Inmiddels telt de collectie meer dan 90.000 voorwerpen, met als speerpunten archeologie, hedendaags realisme en kunst 1885-1935. Het Drents Museum organiseert jaarlijks uiteenlopende tentoonstellingen die aansluiten bij deze drie speerpunten. Hierbij is de internationale archeologie leidend. Het Drents Museum is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend museum dat bezoekers trekt uit alle delen van het land.

Je kunt op eigen houtje het museum bekijken, alleen of met een groep,  maar wij geven ook rondleidingen door ons museum  voor groepen. Alle rondleidingen worden verzorgd door ons ervaren team van gidsen. Deze rondleidingen kunnen voor onze tijdelijke tentoonstellingen of voor onze vaste opstellingen zijn. Onze vaste collectie bestaat onder meer uit Het Grootste Poppenhuis van Nederland. Hier maak je kennis met een van de bewoners van het Ontvangerhuis. Daarnaast hebben we uiteraard Drentse Toppers in onze vaste collectie, een rondleiding  waarbij je alle hoogtepunten ziet in ons museum. En tot slot zijn er Mysteries in het veen in de vaste collectie, waarbij je kennis maakt met het leven in Drenthe rond het jaar nul.

Wij verzorgen rondleidingen vanaf 10 personen, die bestaan uit twee delen: een korte inleiding in een van onze fraaie ontvangstruimten en daarna een bezoek aan de bijbehorende tentoonstelling(en). Om nog meer uit het bezoek te halen kun je de rondleiding combineren met een horeca-arrangement in ons sfeervolle Grandcafé Krul of een andere locatie in het Drents Museum.

Het Drents Museum toont een blik op de wereld en biedt de wereld een blik op Drenthe. Met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis inspireren we jong en oud. We willen een succesvol museum van internationale allure zijn en een verrijkende ervaring bieden aan zoveel mogelijk mensen. Om deze redenen onderhouden wij wereldwijd contacten met collega-musea. Wij presenteren grote internationale tentoonstellingen in het Drents Museum, exposities gaan op reis en  er is internationaal bruikleenverkeer. 

Stichting Drents Museum
Weergaven
Voorpagina (eerste niveau) 9120
Tweede niveau 17054
Nieuwsberichten 2001646
Deze pagina 14073