Minderjarige schaft zonder problemen machetes en kruisbogen aan

door | sep 26, 13:09

HILVERSUM (ANP) – Dumpshops overtreden de wet door gevaarlijke wapens, zoals machetes, zwaarden en kruisbogen te verkopen aan minderjarige jongeren. Dat meldt tv-programma Kassa op basis van eigen onderzoek.

Twee 17-jarigen en één 16-jarige bezochten acht dumpshops, verkooppunten van leger- en survivalspullen, om er achter te komen of het winkelpersoneel zich aan de wet houdt. Dit bleek niet in alle winkels het geval te zijn. Bij drie dumpshops kregen de jeugdige ‘mystery shoppers’ machetes mee. Dat zijn grote messen waarmee je bosjes kunt kappen, maar ook als wapen gebruikt kan worden. Bij twee dumpshops kregen ze zwaarden mee en bij twee dumpshops werden kruisbogen verkocht aan de minderjarigen.

Dit soort wapens vallen in categorie 4 van de Wet Wapens en Munitie en mogen niet verkocht worden aan jongeren onder de 18 jaar.

Thuisbezorgd

Ook via internet kon een 17-jarige probleemloos een kruisboog, zwaard en machete aanschaffen. Deze werden na enkele dagen thuisbezorgd zonder dat een identiteitsbewijs nodig was.

Het programma noemt de bevindingen ‘saillant’ gezien het toenemende aantal steekincidenten onder jongeren.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Schrijf u in...

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community