0900-8844 vandaag gewoon bereikbaar

24-04-2015

Nederland - De vakbonden hebben medewerkers van politieservicecentra in Den Haag opgeroepen om vandaag, vrijdag 24 april, drie uur lang telefonisch onbereikbaar te zijn. De service wordt echter overgenomen door andere servicecentra, dus het telefoonnummer blijft bereikbaar. Ook spoedeisende meldingen via 112 worden gewoon beantwoord.

In het kader van de actie ‘Nog steeds geen gehoor’ hebben de politievakorganisaties de medewerkers van de politieservicecentra in Den Haag opgeroepen om op vrijdag 24 april hun reguliere werkzaamheden te onderbreken. De bereikbaarheid van de politieservicecentra in Den Haag wordt dan drie uur lang – van 9.00 tot 12.00 uur – overgenomen door servicecentra van andere eenheden. De servicecentramedewerkers uiten hiermee hun ongenoegen dat minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie nog niet met een aanvaardbaar cao-aanbod is gekomen. Het is de bedoeling dat deze actie in andere eenheden navolging krijgt op dinsdag 28 april en woensdag 29 april.

Bereikbaar

Omdat andere centra de service overnemen, blijft het telefoonnummer in heel Nederland bereikbaar. Wie contact zoekt met de politie voor niet-spoedeisende zaken, kan dus gewoon 0900-8844 bellen. Ook kan gebruik gemaakt worden van het online meldformulier of contactformulier. Alleen bij spoed belt u 112.

Bron: politie.nl