Aanhoudingen na mishandeling beveiligers

27-04-2015

Assen - De politie heeft in de koningsnacht op het Koopmansplein in Assen twee Assenaren van 27 en 28 jaar aangehouden na het verstoren van de openbare orde en het slaan van een beveiliger. In de Kerkstraat in Assen werd een 44-jarige Assenaar aangehouden nadat hij een beveiliger een kopstoot had gegeven.

De 27-jarige had slaande bewegingen gemaakt in de richting van een jonge vrouw. Toen een beveiliger de man hierop aansprak, wilde de Assenaar de beveiliger ook slaan. Hierop is de man aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. De gealarmeerde politie trof bij de man ook nog een busje pepperspray aan. Dit is in beslag genomen. Tijdens de schermutseling bemoeide de 28-jarige zich met het incident. Hij zou daarbij de beveiliger op zijn hoofd hebben geslagen. Ook de 28-jarige is aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

De 44-jarige Assenaar was in een horecagelegenheid aan de Kerkstraat in zijn woonplaats vervelend aanwezig. Toen hij door een portier naar buiten werd begeleid, werd hij agressief. Hij zou vervolgens de portier een kopstoot hebben gegeven. Hierop is de man aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Naast deze aanhoudingen zijn er in de koningsnacht in Assen alleen enkele aanhoudingen geweest voor belediging en het verstoren van de openbare orde.

Bron: politie.nl