Agressieve inbreker zakt door dak

31-05-2015

Delft - Een 32-jarige Delftenaar zakte door het dak van een schuurtje nadat hij op zaterdag 30 mei rond 02:30 uur op de vlucht sloeg voor de politie. Hij wordt verdacht van inbraak in een cafe in de Hugo de Grootstraat die kort daarvoor plaatsvond. De agressieve verdachte probeerde tijdens zijn vlucht ook een agent aan te vliegen en schopte even later een agent die hem naar het ziekenhuis bracht.

Agenten gingen meteen ter plaatse toen de inbraak bij hen werd gemeld en zagen de verdachte via het dak wegvluchten. Tijdens zijn vluchtpoging sprong de 32-jarige naar beneden, dwars door een afdak. Toen een agent hem daar wilde aanhouden ging de Delftenaar de confrontatie aan. Om de stormloop van de verdachte te stoppen zag de agent zich geen andere keus dan de verdachte een rake klap te geven, waarna hij werd aangehouden.

Mishandeling

Omdat hij tijdens zijn vluchtpoging mogelijk letsel opliep werd de verdachte ter controle naar het ziekenhuis gebracht. In de ziekenauto zag de agressieveling zijn kans schoon om de politieagent die meereed te trappen. De verdachte werd daarop direct in bedwang gehouden en toen in het ziekenhuis werd vastgesteld dat de verdachte geen letsel had opgelopen tijdens zijn vluchtpoging, brachten agenten hem in een politieauto naar het bureau. Daar zit hij ingesloten voor verhoor. De man wordt verdacht van inbraak en het mishandelen van een politieagent. De agent heeft aangifte van de mishandeling gedaan.

Geweld tegen politieagenten

De politie tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.

Bron: politie.nl

Deel dit bericht met uw netwerk