Bergingsmissie MH17 hervat

door | apr 16, 07:04 | Algemeen

DEN HAAG (ANP) – De bergingsmissie in het oosten van Oekraïne, waar vorige zomer het toestel van Malaysia Airlines werd neergehaald, wordt donderdag hervat. Het bergingsteam bestaat uit dertig mensen, van wie er twintig woensdag zijn aangekomen in Donetsk. Zij gaan donderdag aan het werk in het rampgebied. Onder hen zijn ook vier Maleisische experts.

Er blijven tien teamleden in de Oost-Oekraïense stad Charkov waar alle geborgen resten en materialen worden verzameld voor verder vervoer naar Nederland.

De missie is een uiterste inspanning om de laatste menselijke resten en persoonlijke bezittingen naar Nederland te krijgen. Volgens de leider van de bergingsmissie, Pieter Jaap Aalbersberg, zal die missie zo lang als nodig doorgaan, mits de veiligheid dat toelaat. Hij verwacht dat dat enkele weken zal duren.

Volgens Aalbersberg moet er nog wel elke dag opnieuw met de rebellen worden onderhandeld over toegang tot de rampplek. Dat overleg verloopt via de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE).

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden
Loading