Bewoonster komt om bij gasexplosie in appartement in Groningen

door | mei 12, 22:05

GRONINGEN (ANP) – Bij de gasexplosie in een appartement aan de Nijensteinheerd in de stad Groningen, is de bewoonster van het pand om het leven gekomen. Dat maakte de politie dinsdagavond bekend. Verder details over de identiteit van de vrouw zijn nog niet naar buiten gebracht.

Wegens de explosie rukte de brandweer dinsdagmiddag met meerdere voertuigen uit naar het appartementencomplex in de wijk Beijum, dat bestaat uit drie woonlagen. De politie ontving kort ervoor een melding dat iemand een gaskraan zou hebben opengezet in het appartement.

De gasexplosie vond plaats toen de hulpdiensten al aanwezig waren. Daarbij is volgens de brandweer de pui van de woning flink beschadigd. De constructie van de rest van het pand lijkt volgens de brandweer nog intact. Bij het arriveren van de brandweer was de politie al bezig met het ontruimen van omliggende woningen.

De meeste omwonenden konden dinsdagavond weer terugkeren naar hun eigen woningen, zegt een politiewoordvoerster. De bewoners van de twee woningen boven het ontplofte appartement kunnen nog niet terug. Hun woningen zijn momenteel onbewoonbaar door de schade. Voor deze bovenburen wordt tijdelijke opvang geregeld.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community