Bredanaar doodgeschoten bij winkelcentrum

03-04-2015

BREDA (ANP) - Een 28-jarige man uit Breda is vrijdagmiddag doodgeschoten bij een druk winkelcentrum in zijn woonplaats. Hij raakte zwaargewond en bezweek in een ziekenhuis aan zijn verwondingen, meldde de politie. Veel mensen zagen het gebeuren.

Bij de plek van de schietpartij vond de politie een priem en een hakbijl. Het is niet bekend of het slachtoffer daarmee is geraakt. Het is ook nog niet duidelijk waarom de man om het leven is gebracht.

Na de schietpartij renden twee mensen weg. Een van hen werd vlak erna gezien in een rode Mini. Die auto is nog niet gevonden. Twee mannen van 30 en 35 jaar werden een tijd later opgepakt. Het is niet bekend of het om de schutters gaat. Agenten zijn nog op zoek naar meerdere verdachten, naast de twee aangehouden en ingesloten mannen.

De schietpartij gebeurde in de Cypresstraat in Breda, bij winkelcentrum Tuinzigt. Er lagen diverse hulzen van kogels. Om alle sporen veilig te stellen werd een groot oppervlak afgezet met lint. Rechercheurs waren uren bezig met het technische en tactische onderzoek. Ook is een politiehond ingezet om sporen te zoeken.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden