Dochter Klaas Otto: drie doden in drugslab door mijn vriend

door | mrt 9, 20:03 | Algemeen

BREDA (ANP) – “Er zijn jongens dood door zijn toedoen”, schreef de dochter van Klaas Otto over haar vriend Paul G. Dat gebeurde volgens het Openbaar Ministerie in een chatgesprek met de moeder van G., vlak na de dood van drie laboranten in een drugslab in het Vlaamse Hechtel-Eksel in januari vorig jaar.

De officier van justitie deed maandag bij de rechtbank in Breda uit de doeken waarom ze vindt dat schoonzoon Paul G. van No Surrender-oprichter Klaas Otto betrokken was bij het fatale drugslab. De slachtoffers (22, 23 en 25 jaar) kwamen uit Eindhoven en Valkenswaard en zijn vermoedelijk bezweken aan een koolmonoxidevergiftiging.

Volgens justitie was het lab vermoedelijk eigendom van Harvey P. uit Valkenswaard. G. zou geldschieter zijn en bij de politie was een tip binnengekomen dat zijn grondstoffen er werden omgezet in speed. Na de dood van de drie jonge mannen zou de uit Bergen op Zoom afkomstige G. meteen zijn langsgegaan bij andere vermeende betrokkenen bij het lab, waaronder P. “Hij lijkt stress te hebben”, zei de officier daarover. G. zou gesprekken alleen voeren via versleutelde telefoons of tijdens wandelingen in het bos.

Betrokkenheid

G. wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een drugslab in Esch en een opslagloods in het Zeeuwse Rilland. Ook wordt hij verdacht van het witwassen van 700.000 euro aan geld en goederen en van deelname aan een criminele organisatie.

De advocaat van G. deed de verdenkingen af als “kruimels”. Hij vroeg de rechtbank tevergeefs om G. vrij te laten. G. zelf ontkende ook de aantijgingen. Hij deed dat door steeds de officier te onderbreken. “Het zijn clowns, ze moeten in het circus gaan staan”, riep hij.

De zaak gaat 4 juni verder.

© 2020 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Loading