Dreigende flatbewoner Utrecht uit woning

09-04-2015

UTRECHT (ANP) - De man die zijn appartement in Utrecht dreigde op te blazen, is uit zijn woning. Rond het middaguur verliet hij zijn appartement na gesprekken met de politie. Hij is naar beneden gebracht, waar hij in een ambulance wordt gecontroleerd. Voor zijn privacy had hij een deken over zich heen.

De man woont op de negende verdieping van het tien lagen tellende flatgebouw. Toen een deurwaarder donderdagochtend met de politie bij de woning kwam, roken ze een sterke gaslucht. De agenten alarmeerden de hulpdiensten, terwijl de man de deur weer sloot. Ongeveer tien woningen rondom het appartement van de man werden ontruimd, evenals een kinderdagverblijf in de buurt. Netbeheerder Stedin sloot het gas af, waardoor ongeveer 140 aansluitingen zonder gas zitten.

Flatgenoten kennen de man niet goed. Ze staan balend achter de afzetlinten op straat. Een vrouw denkt aan haar twee katten, die nog binnen zijn. Een andere vrouw lag net op bed na een nachtdienst toen de politie haar evacueerde. Ze wil slapen, omdat ze komende nacht weer moet werken.

De flat staat aan de Nigerdreef in de wijk Overvecht. Daar staan grote flatgebouwen uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Elk gebouw bestaat uit tien woonlagen en heeft zes portieken met trappenhuizen.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden