Drie branden in een uur in Hoogeveen

25-05-2015

HOOGEVEEN (ANP) - In Hoogeveen moest de brandweer in de nacht van zondag op maandag in één uur tijd drie keer uitrukken. Tussen 2.30 uur en 3.30 uur braken op de Alteveerstraat en bij de Bentincksdijk drie branden uit. De Drentse plaats werd vorig jaar opgeschrikt door een pyromaan die tientallen (auto-)branden stichtte. De politie heeft ,,een sterk vermoeden'' dat het nu weer gaat om brandstichting, maar kan vooralsnog geen verband leggen met de autobranden van vorig jaar.

Burgernet Drenthe heeft een oproep gedaan aan mensen die tips hebben over de branden. De forensische speurders van de politie doen maandag onderzoek naar de precieze oorzaak van de branden.

De eerste brand brak rond half drie uit bij de schutting van een seniorenflat aan de Alteveerstraat. De flat werd uit voorzorg ontruimd en de bewoners konden ,,vrij vlot'' weer terug naar huis, meldde de politie. Eén appartement raakte ,,flink beschadigd'', zei een woordvoerster van de brandweer, drie anderen hebben rook- en roetschade opgelopen.

Verderop in dezelfde straat was het binnen een uur raak in een achtertuin van een woning. In de tussentijd kreeg de brandweer ook nog een melding van brand in een gemeentedepot aan de Bentincksdijk. Een vierde melding bleek loos alarm te zijn. Niemand raakte gewond.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden