Drie gewonden door explosie flat in Heerlen

20-04-2015

HEERLEN (ANP) - Bij de zware explosie in een flatgebouw in Heerlen zijn maandag drie gewonden gevallen. Een van de slachtoffers is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De anderen twee konden door de huisarts worden behandeld. Dat heeft de woordvoerder van de brandweer laten weten.

De explosie veroorzaakte veel schade aan de flat en ook aan omliggende huizen. Uit voorzorg zijn tientallen woningen ontruimd. De bewoners worden opgevangen in een zorgcentrum in de buurt. Ook alle gasleidingen worden voor de zekerheid afgesloten ,,We willen er zeker van zijn dat alle woningen veilig zijn. Pas als dat zeker is, mogen de mensen terug naar huis'', aldus de zegsman.

Er is nog niets bekend over de oorzaak van de explosie. Het gebouw stond leeg vanwege een renovatie. Er zijn speurhonden onderweg. Ze gaan onderzoeken of onder het puin toch nog slachtoffers liggen. Vlak bij de flat is een aantal winkels gevestigd, waar ook sprake is van veel schade. Er moet nog worden bekeken wanneer de honden de panden in kunnen vanwege mogelijk instortingsgevaar. De brandweer kan om deze reden ook nog niet naar binnen.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden