Drie gewonden na explosie bij bedrijf Wijchen

08-05-2015

WIJCHEN (ANP) - Bij een explosie en de daaropvolgende brand bij een bedrijf aan de Nieuweweg in Wijchen (Gelderland) zijn vrijdag drie mensen gewond geraakt. Zij liggen in het ziekenhuis. Een van hen is er volgens de politie ernstig aan toe. Vier andere mensen hadden rook ingeademd, maar konden na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.

De zwaargewonde is met een traumahelikopter in Wijchen opgehaald en gaat vermoedelijk naar een brandwondencentrum.

Het blussen van de brand gaat volgens politie en brandweer zeker nog enkele uren duren. De rookwolken zijn op de snelweg A50 goed te zien.

Spuitcabine

De dikke rook veroorzaakt veel stank in de omgeving. Volgens de politie komt dat doordat bitumen op het dak van het bedrijf is verbrand. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen, zo is uit de eerste metingen gebleken. Brandweer en politie adviseren wel om ramen en deuren gesloten te houden, want rook van brand is nooit gezond. Een deel van het Wijchense industrieterrein is afgesloten.

De explosie deed zich voor in een spuitcabine van het bedrijf, dat vooral vrachtwagentrailers voor bijzonder vervoer maakt. De zwaargewonde zou in de spuitcabine aan het werk zijn geweest. Over de oorzaak van de explosie is nog niets bekend zegt de politie.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden