Duits vrijgezellenfeest wordt grote matpartij

door | apr 12, 12:04 | Algemeen

RENESSE (ANP) – Een groep van 75 Duitsers die op vrijgezellenfeest in Renesse was, is opgepakt na een massale vechtpartij. De groep raakte zondag rond 02.40 uur ’s nachts slaags met een andere groep stappers in de Zeeuwse badplaats. De politie moest ingrijpen, waarna de hele groep zich tegen de politie keerde. Daarbij raakten meerdere agenten gewond, twee moesten zelfs naar het ziekenhuis.

Een van de agenten werd met een bierpul tegen zijn hoofd geslagen en ook een andere agent liep een zware hersenschudding op. Portiers schoten de politie te hulp in de massale vechtpartij. Zes agenten hebben aangifte gedaan van mishandeling.

Uiteindelijk lukte het de politie om de groep Duitsers weer in de touringcar te krijgen waarmee ze naar Renesse waren gekomen. Onder politiebegeleiding reed deze naar het cellencomplex in Breda. Dertien personen zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging, één persoon is aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. De overige Duitsers zijn per touringcar teruggestuurd naar Duitsland.

Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie. Die is in het bijzonder op zoek naar videobeelden van de vechtpartij.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden
 
Loading