Groningen opgeschrikt door explosief in flat

11-05-2015

GRONINGEN (ANP) - De vondst van een explosief in een flatcomplex in Groningen heeft in de nacht van zondag op maandag tot flinke overlast geleid. De bewoners van het gebouw aan de Paramaribostraat moesten uit voorzorg urenlang hun huis uit.

Het explosief werd ontdekt in een appartement in het gebouw. De politie nam daar poolshoogte, nadat de bewoner was aangehouden. Hij had op straat geschoten met een luchtbuks. Omwonenden werden na de ontdekking van het explosief opgevangen op het politiebureau.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ontfermde zich over het explosief, dat niet op scherp bleek te staan. Het is nog onduidelijk om wat voor voorwerp het gaat. ,,De man is verzamelaar van objecten uit de Tweede Wereldoorlog, daar moet je aan denken'', aldus de woordvoerder.

Uit voorzorg werd het appartement ook doorzocht op de aanwezigheid van andere gevaarlijke spullen. Toen die niet aanwezig bleken te zijn, werd de afzetting bij het complex weggehaald en konden de bewoners weer naar huis.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden