Grote vondst grondstoffen harddrugs

12-06-2015

Tilburg - De politie, FIOD en gemeente Tilburg zijn vrijdag 12 juni een loods aan de Groenstraat binnengevallen. Daar troffen ze veertig vaten aan met 8800 liter grondstof voor de productie van amfetamine en XTC. De huurder van de loods, een 42-jarige man uit Tilburg, is aangehouden. De man wordt ook verdacht van het dumpen van drugsafval in het riool en het bezit van materialen voor hennepteelt. Daarnaast werd er ook nog munitie, een jachtgeweer, twee kruisbogen (inclusief pijlen), drie kilo amfetamine en twee jerrycans met drugsafval gevonden.

De vaten bevatten de chemische stof formamide. Een gevaarlijke stof waarmee je 6000 kilo amfetamine kunt maken met een straatwaarde van twee miljoen euro. Een team van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen heeft monsters afgenomen. De vaten worden afgevoerd. In de loods werd eerder al een hennepkwekerij gevonden. Op last van burgemeester Noordanus werd het pand destijds gesloten. Bij het onderzoek zijn ook medewerkers van de FIOD en de gemeente Tilburg en de Omgevingsdienst betrokken. Een gespecialiseerd bedrijf voert de vaten af naar Amsterdam. Er is 400 liter formamide in het riool gelekt en ook een aanpandig bedrijf heeft hier schade van.

Burgemeester Noordanus

Sinds vorig jaar zijn er in Noord-Brabant en Limburg agenten vrijgemaakt voor de aanpak van de ondermijnende drugscriminaliteit. Dat leidde tot de aanhouding van 149 verdachten en het oprollen van 95 hennepkwekerijen en 74 drugslabs. "Maar het gaat er vooral ook om dat mensen weer op een normale manier hun geld gaan verdienen", aldus burgemeester Noordanus, die vanochtend ter plaatse kwam bij de actie om de situatie te bekijken.

Bron: politie.nl

Deel dit bericht met uw netwerk