Jongens met waterpistolen benaderd door agenten in ‘zware vesten’

Breda – Twee jongens zijn zaterdagmiddag door het oog van de naald gekropen toen ze werden benaderd door meerdere agenten in ‘zware vesten’. Die reageerden op een melding dat er twee mannen met automatische wapens en bivakmutsen in de bosjes lagen. Het is gelukkig goed afgelopen.

“We kunnen dit soort meldingen alleen maar serieus nemen” zegt de Officier van Dienst (OvD) van die zaterdagochtend later, “We moeten om onze eigen veiligheid denken.” Om die reden werden na deze melding op zaterdag 19 juni 2021 meerdere politie-eenheden naar de Cimburgalaan gestuurd. Vooraf kregen de agenten de opdracht om hun zware vesten aan te trekken die zwaardere kogels tegenhoudt dan hun dagelijkse steekwerende vest. Maar dan nog is het een groot risico om twee mensen te benaderen die automatisch wapens bij zich hebben. Er werd snel een aanvalsplan gemaakt.

Nep
Omzichtig werden de twee benaderd terwijl de agenten hun hand op hun wapen hadden om ze snel mogelijk te kunnen schieten als het nodig mocht zijn. Het tweetal werd gespot en aangeroepen. De twee ‘mannen’ reageerden op de juiste manier, geen verdachte beweging maar volledige medewerking. Pas toen bleek dat het om twee jongens(13 en 14) ging met niet van echt te onderscheiden bewerkte speelgoedwapens. Verder hadden ze maskers en vesten gemaakt. Ze hadden zwart gemaakte speelgoedwapens bij zich. Een hele coole maar gevaarlijke uitrusting. Alleen voor gebruik in eigen huis of tuin, niet op de openbare weg.

Verboden
“Het ging maar net goed” geeft de Ovd aan, “het is maar goed dat de jongens geen rare beweging maakten toen ze werden aangeroepen. Dan hadden we nu in een hele nare situatie gezeten”. De jongens komen met de schrik vrij en krijgen verder van de politie geen straf. Er is een gesprek met de ouders geweest en de uitrusting en wapens worden vernietigd. Zo vlak voor de vakantie maakt de politie zich weer zorgen over de wapens die onder andere uit het buitenland, waar ze vaak vrij te verkrijgen zijn, meegenomen worden. Ook het ombouwen van speelgoedwapens kan levensgevaarlijk zijn zoals uit bovenstaand incident blijkt. Nu gaat het goed maar je moet er niet aan denken hoe het ook anders kan aflopen. Een waarschuwing voor ouders, weet waar je kinderen mee buiten lopen. De traditionele speelgoedwapens zijn niet voor niets fel gekleurd zodat ze van echt te onderscheiden zijn. Veel minder cool maar wel een stuk veiliger. Het is gewoon verboden om met een wapen, wat op een echt wapen lijkt, op straat te lopen. Hou je daar gewoon aan.

Bron: Politie; foto: freepik

Recente berichten

Johan Derksen tekent voor 2 jaar bij met dagelijkse talkshow

De geruchten waren er al eerder omtrent Johan Derkse,n nadat hij aangaf wel graag door… Lees verder

september 18, 2021

FNV Zorg & Welzijnsbarometer: Zorgsector loopt hard leeg

38% van de medewerkers in zorg & welzijn heeft het afgelopen anderhalf jaar collega’s zien… Lees verder

september 18, 2021

Politie stuurt e-mail in onderzoek naar digitale oplichting

Utrecht - Vrijdag 17 september verstuurde de politie naar 20.000 mailadressen een bericht. Hierin werd… Lees verder

september 17, 2021

Ook minister van Defensie Bijleveld dient ontslag in

De Rijksvoorlichtingsdienst laat namens de minister-president weten: De minister van Defensie, Ank Bijleveld, heeft vandaag… Lees verder

september 17, 2021

Tijdelijke vervanging minister van BuZa door Tom de Bruijn

De Rijksvoorlichtingsdienst laat namens de minister-president weten: De minister van Buitenlandse Zaken, Sigrid Kaag, heeft… Lees verder

september 17, 2021

Meer werken geen oplossing voor krapte, aantrekkelijker werk wel

Meer uren werken is geen oplossing voor de krapte die is ontstaan op de arbeidsmarkt.… Lees verder

september 17, 2021