Koninklijke familie doet mee aan NLDoet

20-03-2015

DEN HAAG (ANP) - Leden van de koninklijke familie hebben vrijdagochtend de handen uit de mouwen gestoken voor NLDoet, de jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten.

Prinses Beatrix, prins Bernard, prinses Annette, prins Floris, prinses Aimée en Tjalling Ten Cate (de echtgenoot van prinses Margarita) hebben zich verdienstelijk gemaakt bij een verpleeghuis in Barneveld. Ze gingen aan de slag met het 'lenteklaar' maken van de tuin en de terrassen. Ze speelden koersbal met de ouderen en hielpen bij een fotoproject.

Prins Maurits en prinses Marilène hebben in het Vondelpark in Amsterdam meegeholpen met werkzaamheden in het Rosarium, dat door vrijwilligers wordt opgeknapt. Maurits is beschermheer van de Stichting Hart voor het Vondelpark.

Met de actie NLDoet wil het Oranje Fonds laten zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de maatschappij en hoe leuk vrijwilligerswerk is. Dit jaar doen er 300.000 vrijwilligers mee. Zij gaan aan slag met meer dan 7600 klussen.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden