Lijkkisten aangekomen bij kazerne Hilversum

28-03-2015

HILVERSUM (ANP) - De rouwwagens met aan boord drie lijkkisten met resten van slachtoffers van rampvlucht MH17 zijn zaterdag kort voor 18.15 uur aangekomen bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Ook zijn er persoonlijke bezittingen meegekomen.

De kisten kwamen tegen 16.00 uur aan op vliegbasis Eindhoven. Bij een ceremonie op de basis waren namens het kabinet de ministers Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) aanwezig. Ook 117 nabestaanden woonden de plechtigheid bij.

Langs de route van Eindhoven naar Hilversum was er wel enige belangstelling, maar van massale toeloop of gevaarlijke situaties was geen sprake, meldt Rijkswaterstaat.

Nederlandse onderzoekers hebben de resten deze week gevonden in het rampgebied in het oosten van Oekraïne. Bij de crash van het toestel van Malaysia Airlines kwamen in juli vorig jaar alle 298 inzittenden om het leven, onder wie 196 Nederlands. Op twee na zijn alle slachtoffers geïdentificeerd. Het indentificatieonderzoek vindt plaats op de Hilversumse kazerne.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden