Man aangehouden voor beschijnen van machinist

17-06-2015

Ruurlo - De politie heeft vanochtend in Ruurlo een 21-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor het met een laserpen beschijnen van een machinist. Dit incident vond op woensdagavond 29 april bij het treinstation plaats Voorst-Empe.

Verblinden

De verdachte moest met zijn auto wachten voor de gesloten spoorbomen bij de overgang vlak voor het station. Bij het binnenrijden van het station bescheen hij de machinist met het priemende licht van de laserpen in de ogen. Hierdoor raakte de machinist verblind. Ook tijdens het in- en uitlaten van passagiers werd de machinist door de verdachte beschenen. Hetzelfde gebeurde bij vertrek van de trein.

Poging zware mishandeling

De oplettende machinist noteerde het kenteken van de verdachte. De machinist heeft aangifte gedaan bij de politie van de Landelijke Eenheid voor poging zware mishandeling en het opzettelijk in gevaar brengen van het spoorverkeer. De politie startte een onderzoek. Dit heeft op woensdag 17 juni geleid tot een aanhouding. De verdachte is aangehouden op de Wildeborchseweg in Ruurlo en wordt op dit moment gehoord. Het beschijnen van personen met een laserpen kan leiden tot oogletsel. Ook kan het het zicht belemmeren van personen, waardoor de veiligheid van henzelf of het voertuig dat zij besturen in gevaar worden gebracht.

Bron: politie.nl

Deel dit bericht met uw netwerk