Man rijdt in op agenten

12-05-2015

Sint Willebrord - Nadat een 29-jarige Oosterhout in zijn auto probeerde te ontkomen aan zijn aanhouding heeft een agent aan de Pastoor Bastiaansensingel geschoten op de band van het voertuig. Dat gebeurde nadat de bestuurder van het voertuig probeerde twee agenten aan te rijden.

Agenten controleerden op maandag 11 mei rond 20.45 uur een geparkeerde auto met daarin twee Oosterhouters (27 en 29 jaar oud). Uit het voertuig kwam een sterke henneplucht. De politie hield de 27-jarige man direct aan. De 29-jarige bestuurder zag kans weg te rijden. Tijdens zijn vlucht probeerde hij de twee agenten aan te rijden. Daarbij trok even van de dienders zijn dienstwapen en loste een schot op een van de banden van het voertuig. De bestuurder ging er vervolgens vandoor. De andere verdachte is direct afgevoerd.

Onderzoek

De automobilist meldde zich later op de avond bij een politiebureau in Breda. Hij is direct aangehouden en wordt verdacht van poging tot doodslag. De agenten hebben aangifte tegen hem gedaan. Van de auto ontbreekt nog ieder spoor. Beide verdachten zitten nog vast in verband met verder onderzoek.

Bron: politie.nl