Naschokken blijven Nepal teisteren

13-05-2015

KATHMANDU (ANP) - De grond onder Nepal kalmeert maar niet. Ook in de nacht van dinsdag op woensdag zorgden naschokken voor paniek in het Aziatische land, meldde de Nepali Times.

De trillingen volgen op een zware aardbeving van dinsdag. Die had een kracht van 7,3, net iets minder dan de aardbeving met een kracht van 7,8 die eind april het land trof en duizenden levens eiste. Uit gegevens van het Amerikaanse aardbevingscentrum USGS blijkt dat er sinds dinsdagochtend liefst negentien naschokken zijn geweest. Die worden wel minder frequent, maar zijn nog altijd krachtig. Woensdagochtend haalde een beving nog een kracht van 4,8.

Volgens een verslaggever gingen mensen om 02.00 uur in de nacht massaal de straat op, toen een naschok de vallei waarin hoofdstad Kathmandu ligt, trof. Die schok had een kracht van 5,2.

Woensdag wordt verder gezocht naar slachtoffers van de recente beving en de achtkoppige bemanning van een Amerikaanse helikopter, die dinsdag vermist raakte. Aan boord waren zes Amerikanen en twee Nepalezen. Volgens het Amerikaanse ministerie van Defensie was er mogelijk een probleem met de brandstof.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden