Nederlands team vindt nog geen overlevenden

door | apr 28, 07:04 | Algemeen

KATHMANDU (ANP) – Het Nederlandse hulpteam USAR heeft in de Nepalese hoofdstad Kathmandu nog geen overlevenden gevonden van de zware aardbeving die het Aziatische land zaterdag trof.

USAR.NL meldt dinsdagochtend dat twee reddingsgroepen op verschillende locaties in Kathmandu hebben gezocht. De reddingswerkers zoeken sinds maandag in Kathmandu. Ze zijn ingezet bij een ingestort hotel en een woonhuis. Er wordt gezocht met speurhonden.

Een arts van het team heeft medische assistentie verleend en onder meer een snijwond van een lid van een ander zoekteam gehecht. Ook is de arts in een ziekenhuis langsgegaan bij een Nederlandse toerist die gewond is geraakt.

Nieuwe locaties

Dinsdag worden nieuwe locaties bepaald waar gezocht gaat worden. Dat gebeurt in overleg met de autoriteiten in Nepal. Het Nederlandse Urban Search and Rescue team bestaat uit 62 leden en acht honden. USAR is gespecialiseerd in het zoeken en redden van personen die onder puin en wrakstukken zijn bedolven. Er wordt in ploegendienst gewerkt waardoor er 24 uur per dag gezocht kan worden.

Het basiskamp is opgezet in de buurt van het vliegveld van Kathmandu. Vanuit daar wordt het zoek- en reddingswerk gecoördineerd. Ook wordt op het vliegveld geholpen met het ontvangen en verspreiden van nieuwe hulpgoederen en hulpverleners.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden
 
Loading