Nieuwe arrestaties in internationaal drugsonderzoek

25-06-2015

Roosendaal - De politie heeft nog drie mensen gearresteerd in het drugsonderzoek waarvan een Roosendaalse criminele familie de spil vormt. De familie wordt ervan verdacht al jaren een drugslijn naar Frankrijk te exploiteren.

Op 9 juni jl. verrichtten politie en openbaar ministerie– in samenwerking met de gemeenten Roosendaal en Etten-Leur, de belastingdienst– op 24 adressen in de omgeving Etten-Leur en Roosendaal doorzoekingen. Daarbij werden ruim 200 politiemensen ingezet. Tegelijkertijd werd er binnengevallen op twee locaties in Zuid-Spanje. Een anderhalf jaar durend onderzoek ging hieraan vooraf, waarbij de Nederlandse overheid intensief samenwerkte met de Franse justitiële autoriteiten

Aruba

Gedurende de actiedag werden in totaal zes verdachten gearresteerd. In de avonduren van de actiedag volgde op Aruba de arrestatie van een 58-jarige vrouw. Zij is gisteren in Nederland gearriveerd en zit nog steeds in voorlopige hechtenis. Op maandagavond 22 maart en dinsdagmorgen 23 maart jl. volgden de arrestaties van een 32-jarige man uit Roosendaal en een 41-jarige man uit Oud-Vossenmeer.
De drie arrestanten maken geen deel uit van de Roosendaalse familie. Vermoedelijk maken ze wel deel uit van de criminele organisatie. Ze worden o.a. verdacht van overtreding van de Opiumwet en/of witwassen. Het onderzoek is nog een volle gang. Nieuwe arrestaties worden niet uitgesloten.

Bron: politie.nl

Deel dit bericht met uw netwerk