OM eist 5 jaar cel tegen lid drugsorganisatie

24-04-2015

Rotterdam - Het Landelijk parket van het Openbaar Ministerie heeft vandaag bij de rechtbank Rotterdam een gevangenisstraf geëist van 5 jaar tegen een lid van een drugsorganisatie. De man was begin 2012 betrokken bij de invoer van meer dan 1200 kilo cocaïne vanuit de Dominicaanse Republiek naar Antwerpen. 

De 37-jarige verdachte uit Breda stelde zijn bedrijf beschikbaar als dekmantel en huurde een vrachtwagen om het drugstransport uit de Antwerpse haven op te halen. Hoewel hij in de organisatie ondergeschikt was, had hij daardoor wel een belangrijke rol in de cocaïnehandel, aldus de officier van justitie.

De officier van justitie wees de rechtbank op het zeer schadelijke karakter van cocaïne. “Gebruikers van cocaïne raken lichamelijk en geestelijk verslaafd. Zowel lichaam en geest van de gebruiker worden in ernstige mate aangetast. De maatschappij als geheel heeft ongelofelijk veel last en overlast van de gebruikers van cocaïne.”

Volgens de advocaat van de verdachten was een man een naïeve sukkel, gebruikt door zijn medeverdachten om hen uit de wind te houden. Zes medeverdachten van de Bredanaar zijn eerder veroordeeld tot gevangenisstraffen oplopend tot 7 jaar.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Bron: om.nl