Opnieuw groot alarm bij Jumbo Groningen

06-06-2015

GRONINGEN (ANP) - De vestiging van supermarktketen Jumbo bij de Euroborg in de stad Groningen wordt zaterdag ontruimd. De politie heeft groot alarm geslagen omdat er een ,,dreigingsmelding'' is binnengekomen. Mogelijk gaat het om een bomalarm, liet de Veiligheidsregio Groningen weten.

De politie doet onderzoek in en rondom de winkel.

De Jumbo-filialen in Groningen werden al extra in de gaten gehouden door de politie. Afgelopen zondag ontplofte bij een andere Jumbo-winkel, aan het Overwinningsplein in Groningen, een explosief. Niemand raakte daarbij gewond, er raakte wel een raam beschadigd. In de nacht van 8 op 9 mei werd bij een Jumbo aan de Wilhelminakade in Groningen ook al een bom gevonden. Die ging niet af. De politie heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet.

Overeenkomsten

De politie houdt er ,,serieus rekening mee'' dat deze zaken met elkaar te maken hebben, aldus een woordvoerder. Er zijn volgens hem meerdere overeenkomsten. Zo werd het explosief in beide gevallen ’s nachts geplaatst en was in beide gevallen een Jumbo-supermarkt het doelwit. Het explosief dat zondag werd neergelegd was volgens de politie wel minder zwaar dan de bom die eerder aan de Wilhelminakade werd gevonden. Die bom was volgens de politie zwaar genoeg om voor veel schade en mogelijk ook slachtoffers te zorgen.

Omdat beide incidenten ’s nachts plaatsvonden, vermoedt de politie dat de verdachte niet uit is op het maken van slachtoffers, maar op het veroorzaken van schade aan gebouwen.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden