'Piloot ramptoestel kon cockpit niet meer in'

26-03-2015

NEW YORK (ANP) - Een van de piloten van het verongelukte passagierstoestel van de Duitse luchtvaartmaatschappij Germanwings heeft tijdens de vlucht de cockpit verlaten en kon niet terug naar binnen. Dat zegt een hoge militaire functionaris woensdag tegen The New York Times.

De bron, die is betrokken bij het onderzoek, zou zich baseren op gegevens uit de cockpit voice recorder. Daaruit zou blijken dat een van de piloten de cockpit verliet. Toen de man wilde terugkeren, werd hij volgens de bron niet meer binnengelaten.

,,De man buiten de cockpit klopt op de deur en er is geen antwoord'', zegt de functionaris. ,,Daarna raakt hij de deur harder, maar er komt geen antwoord. Er komt helemaal geen antwoord meer.'' Vervolgens zou te horen zijn hoe de buitengesloten man probeert de deur te forceren.

Anoniem

Volgens de functionaris, die anoniem wil blijven, roept de opname nog veel vragen op. ,,We weten niet waarom een van de mannen de cockpit verliet'', zegt hij. ,,Maar er staat vast dat de andere piloot aan het einde van de vlucht alleen is en de deur niet opendoet.''

Luchtvaartmaatschappij Lufthansa, de moedermaatschappij van Germanwings, liet weten het bericht niet te kunnen bevestigen. ,,We hebben op dit moment geen informatie die het verhaal in The New York Times bevestigt'', aldus een woordvoerder, die benadrukte niet te willen speculeren over de oorzaak van de crash.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden