Politie maakt pijnlijke blunder omtrent “dood” oud-Ajacied

Eerder vandaag bevestigde de politie aan de Telegraaf dat oud-profvoetballer Jergé Hoefdraad is overleden. De oud-speler van Ajax, RKC Waalwijk, Almere City, Telstar en SC Cambuur zou 35 jaar zijn geworden.
Hoefdraad werd vorig weekend neergeschoten in Amsterdam. De ex-prof bezocht in de nacht van zaterdag op zondag een feest in Amsterdam-Zuidoost. Volgens De Telegraaf ontstond er vervolgens een ruzie en wilde hij tussenbeide komen. Hoefdraad werd daarbij echter door zijn hoofd geschoten.
De geboren Amsterdammer werd naar het ziekenhuis vervoerd, maar zijn situatie bleef ‘onveranderd kritiek’, werd in de loop van de zondag al duidelijk. Uiteindelijk is Hoefdraad overleden aan zijn verwondingen.
De politie heeft inmiddels een verdachte geïdentificeerd, laat een woordvoerder weten: deze wordt opgeroepen om zich op het bureau te melden.

Nu blijkt echter dat Hoefdraad helemaal nog niet overleden is, de politie spreekt van een pijnlijke miscommunicatie. De politie van Amsterdam had dit maandagmiddag al bevestigd, maar blijkt te voorbarig te zijn geweest en gaat nu door het stof.

De situatie van Hoefdraad is nog altijd ‘kritiek’, maar de 35-jarige Amsterdammer is dus nog in leven. “Heel erg vervelend dit. We hebben het rechtgezet en bieden excuses aan de nabestaanden aan”, wordt een woordvoerder van de politie geciteerd door De Telegraaf.

De oud-speler van Ajax, RKC Waalwijk, Almere City, Telstar en SC Cambuur was in de nacht van zaterdag op zondag aanwezig op een feest in Amsterdam-Zuidoost. Op de vroege zondagochtend wilde hij, volgens de lezing van de politie, tussenbeide komen bij een ontstane ruzie, maar werd hij in zijn hoofd geschoten. Nadat hij naar het ziekenhuis werd vervoerd, onderging hij een spoedoperatie. Deze was volgens betrokkenen ‘op zich geslaagd’, maar Hoefdraad vecht dus nog steeds voor zijn leven.
De politie meld op twitter: ”Tot onze spijt is vanmiddag ten onrechte het bericht gemeld van overlijden van het 35-jarige slachtoffer van het schietincident op de Stekkenbergweg. Hij ligt in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis. We betreuren dit zeer en bieden onze excuses aan aan zijn familie.”

Door Wouter Bakker; foto: 123rf

Recente berichten

Ajax loopt 3 punten uit op PSV en tankt vertrouwen richting Besiktas

Vanavond nam koploper Ajax het thuis in de Johan Cruijf Arena op tegen FC Groningen.… Lees verder

september 25, 2021

Verdachte aangehouden na dreiging met explosief in metro Slinge

Rotterdam - De politie heeft een verdachte aangehouden die in de metro richting station Slinge… Lees verder

september 25, 2021

CDA-staatssecretaris Keijzer ontslagen na uitspraken coronatoegangsbewijs

De uitspraken van de staatssecretaris van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer,… Lees verder

september 25, 2021

Wielrenner zwaargewond bij botsing met auto

Walsoorden - Onderaan de Zeedijk botste vrijdagmiddag 24 september een wielrenner op een auto. De… Lees verder

september 25, 2021

Van Gaal laat ook Telstar winnen voor het goede doel

Louis van Gaal was vanavond de trainer van Telstar de huidige nummer 18 van de… Lees verder

september 24, 2021

Druk op Koeman neemt meer toe: 2 wedstrijden geschorst

De druk op Ronald Koeman bij Barcelona neemt met de wedstrijd meer en meer toe.… Lees verder

september 24, 2021