Politie vindt hoogste bedrag ooit op één locatie: 12,58 miljoen

door | mei 6, 12:05

EINDHOVEN (ANP) – De politie heeft op 1 mei ongeveer 12,58 miljoen euro aangetroffen in een verborgen ruimte in een woning in Eindhoven. Een 35-jarige man is aangehouden op verdenking van witwassen en het geld is in beslag genomen.

De vondst werd gedaan in een onderzoek naar witwassen. Volgens de politie is dit het hoogste bedrag ooit dat op één locatie is gevonden. Het betreft biljetten van 20 tot 500 euro met een gewicht van maar liefst 255 kilo. Ook zijn onder meer twee vuurwapens met munitie en een geldtelmachine in beslag genomen.

Het aanpakken van witwassen heeft prioriteit bij de Landelijke Eenheid en het Openbaar Ministerie omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit, aldus de politie. “Jaarlijks wordt in Nederland voor miljarden euro’s aan crimineel geld witgewassen. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij drugshandel, oplichting of financiële fraude. De ondermijnende werking van deze vorm van criminaliteit is steeds vaker aan de oppervlakte zichtbaar wanneer het criminele geld en de criminele invloeden de legale economie en gewone samenleving bereiken.”

De verdachte zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn raadsman. Hij is maandag voorgeleid voor de rechter-commissaris in Rotterdam. Die heeft de bewaring bevolen voor veertien dagen.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community