Ruim 2,2 miljoen voor Nepal

30-04-2015

DEN HAAG (ANP) - Op Giro555 is inmiddels ruim 2,2 miljoen euro binnengekomen voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Dat hebben de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) bekendgemaakt. Donderdagmorgen was de stand nog 1 miljoen euro.

Actievoorzitter Gijs de Vries vindt het fantastisch hoe Nederland deze actie massaal omarmt. ,,We roepen iedereen op om vrijdag en komende week in actie te komen voor Nepal.'' Uit de publieksacties die binnenstromen bij het actiecentrum van Giro555, om geld in te zamelen voor de slachtoffers, blijkt dat veel Nederlanders een persoonlijke band hebben met de Aziatische bergstaat.

Een dag voor de start van de actie Nederland helpt Nepal is het precieze bedrag 2.232.517,81 euro. ,,Nu de omvang van de ramp steeds duidelijker wordt, komen mensen spontaan in actie voor de vele slachtoffers. Kinderen maken sieraden, bakken cupcakes of stellen de opbrengst van de vrijmarkt op Koningsdag beschikbaar.''

Bedrijven

Ook bekende bedrijven laten van zich horen, waaronder FrieslandCampina, iTunes, Booking.com en KLM. Zij doneren niet alleen geld maar sturen ook hun personeel met de collectebus op pad. Tegelijkertijd mobiliseren zij hun klanten. Die kunnen onder meer spaarpunten doneren of sms-donaties doen.

De SHO, die achter Giro555 schuil gaat, bestaat uit CARE Nederland, Cordaid Mensen in Nood, ICCO & Kerk in Actie, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Plan Nederland, Save the Children, Stichting Vluchteling, Terre des Hommes, UNICEF Nederland en World Vision.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden