Slachtoffer schietpartij bekende van politie

13-05-2015

AMSTERDAM (ANP) - De man die in de nacht van dinsdag op woensdag in de De Clercqstraat in Amsterdam werd doodgeschoten, is een bekende van de politie. Het gaat om een 25-jarige man uit Zaandam, aldus de politie.

De liquidatie gebeurde even na middernacht. Het slachtoffer reed in een auto toen hij onder vuur werd genomen. Het is volgens de politie nog onduidelijk of de man, die ter plekke overleed, nog uit de auto is gestapt of dat hij door de daders uit het voertuig is getrokken.

De politie is op zoek naar drie mensen. Het gaat om twee verdachten die volgens getuigen na de schietpartij in de De Clercqstraat op een motor of een scooter zouden zijn weggereden. Ook wordt gezocht naar een tweede persoon die volgens andere getuigen in de auto van het slachtoffer zat.

Tram

Er is meerdere keren geschoten. Een voorbijrijdende tram werd door meerdere kogels geraakt. De inzittenden van de tram zijn op de grond gaan liggen en werden niet geraakt.

Behalve de tram werden ook een geparkeerde auto, een supermarkt en twee bankgebouwen getroffen. De omgeving van de plaats van het incident is nog steeds afgesloten voor onderzoek.

Getuigen

De politie zoekt nog naar getuigen van de schietpartij of mensen die iets weten over de vluchtroute van de daders en nog niet met de politie hebben gesproken. Ook vraagt het onderzoeksteam aan mensen die beeldopnamen hebben gemaakt vlak voor, tijdens of na de fatale schietpartij, om hun materiaal bij de politie te uploaden.

In februari vertelde Hanneke Ekelmans, hoofd operaties van de politie in Amsterdam, dat de politie rond de liquidatiegolf enkele tientallen personen in beeld heeft. Het gaat dan om vermoedelijke opdrachtgevers, uitvoerders en slachtoffers. Ekelmans sprak toen haar zorg uit over de ,,steeds meer groeiende aanwas'' van jonge criminelen.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden