Thijs H. moet naar Pieter Baan Centrum

15-05-2019

ROERMOND (ANP) - De 27-jarige Thijs H., die wordt verdacht van het ombrengen van drie wandelaars in Den Haag en Heerlen, moet ter observatie worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Roermond beslist. De man uit Den Haag wordt verdacht van drievoudige moord of doodslag.

H. wordt verdacht van het doden van een 68-jarige man een een 63-jarige vrouw op de Brunssummerheide op 7 mei en een 56-jarige vrouw in de Scheveningse Bosjes in Den Haag op 4 mei. Hij werd vorige week woensdag opgepakt in Zuid-Limburg.

Zijn voorarrest is woensdag met twee weken verlengd. Na die periode beslist de raadkamer of zijn voorarrest nog eens met maximaal negentig dagen moet worden verlengd. Daarna moet hij voor het eerst voor de rechter verschijnen.

Mondriaan Maastricht

De verdachte zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben.

H. is of was in behandeling bij psychiatrische instelling Mondriaan in Maastricht. Ten tijde van zijn verblijf vorige week, was er een steekpartij in de instelling. Daarbij vielen vijf gewonden, onder wie de vermoedelijke dader. H. heeft echter niets met de steekpartij te maken, liet het Openbaar Ministerie eerder al weten. Mondriaan zelf wil er niets over kwijt, zolang de politie onderzoek doet.

Een passantenonderzoek in de Scheveningse Bosjes in Den Haag leverde afgelopen weekeinde meerdere nieuwe tips op over de dood van de 56-jarige vrouw.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN