Twee arrestaties in moordzaak Yasmeen

18-05-2015

ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft maandag twee mannen van 22 jaar uit Rotterdam gearresteerd voor betrokkenheid bij de moord op de Rotterdamse Yasmeen Dad (25). Ook deed de politie in twee woningen en een garage doorzoekingen.

De aanvankelijk vermiste Yasmeen werd op 12 februari dood gevonden. De vrouw van Pakistaanse afkomst was begraven in het bos in het Drentse Ruinen. Haar man werd toen direct opgepakt.

Het onderzoeksteam heeft onder meer gekeken welke mobiele telefoons digitale sporen hebben achtergelaten bij de woning van Yasmeen en de plaats waar ze in Ruinen is gevonden. De mannen die nu zijn opgepakt, zijn 25 januari vermoedelijk ook in Ruinen geweest, laat de politie weten. ,,De digitale sporen en andere onderzoeksinformatie leverden voldoende op om hen als verdachte van betrokkenheid bij de dood van de vrouw en het wegmaken van haar lichaam aan te houden.''

De echtgenoot van het slachtoffer, een 26-jarige Rotterdammer, moet donderdag voor het eerst voor de rechtbank in Rotterdam verschijnen. Zijn zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. Het onderzoek in deze moordzaak is namelijk nog niet klaar.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden