• Start
  • Algemeen
  • UNICEF en ING verbeteren onderwijs voor 1 miljoen kinderen

UNICEF en ING verbeteren onderwijs voor 1 miljoen kinderen

22-04-2015

Amsterdam - UNICEF en ING maakten gisteren bekend hun samenwerking te verlengen. De afgelopen tien jaar hebben ING en UNICEF 1 miljoen kinderen uit de meest ontoegankelijke delen van de wereld toegang kunnen geven tot beter onderwijs.

 De afgelopen tien jaar hebben ING-medewerkers en -klanten uit de hele wereld geld ingezameld voor UNICEF. Dat geeft talloze kinderen uit landen als Brazilië, Ethiopië, India, Nepal en Zambia toegang tot school.

 “ING deelt de missie van UNICEF om de levens van kinderen en jongeren over de hele wereld te verbeteren”, zegt Koos Timmermans, vicevoorzitter ING Bank. “We hebben de gezamenlijke overtuiging dat onderwijs een fundamentele bouwsteen is voor de ontwikkeling van kinderen en de gemeenschappen waarin ze leven. We zijn trots dat wij, samen met onze klanten en werknemers, met het ING-UNICEF partnerschap de levens van 1 miljoen kinderen positief konden beïnvloeden.”

 Dankzij het partnerschap konden 17.000 onderwijzers worden getraind. Ook is er geïnvesteerd in het ontwikkelen van nieuwe manieren om kinderen in afgelegen gebieden te bereiken. In 2006 was ING een van de eerste investeerders in het alternatieve schoolprogramma in Ethiopië, dat onderwijs voor nomadenkinderen mogelijk maakt. Kinderen van rondtrekkende ouders hebben daardoor toegang tot onderwijs gekregen. Dit systeem is nu volledig geïntegreerd in het curriculum van het land. In Nepal was ING in 2013 de eerste die het participatieprogramma voor kansarme jongeren steunde om hen sociale en financiële vaardigheden mee te geven.

 In de tweede fase van de samenwerking, zal de focus verschuiven naar jongeren. Want hoewel er de afgelopen decennia veel vooruitgang is geboekt voor miljoenen kinderen – terugdringing van kindersterfte, meer kinderen naar de basisschool, betere toegang tot gezondheidszorg – blijft de situatie van de 1,2 miljard jongeren te veel achter.

 “UNICEF is ING dankbaar – en in het bijzonder de  ING-medewerkers en -klanten – voor deze betrokkenheid bij het verbeteren van de levens van kinderen”, aldus Anthony Lake, directeur van UNICEF internationaal. “We vinden het geweldig dat ons vernieuwde partnerschap met ING focust op jongeren en hen helpt kennis en vaardigheden te ontwikkelen die zij nodig hebben om een betere toekomst op te bouwen. Voor henzelf, hun families en de gemeenschap waar in ze leven.”

Bron: ing.nl