• Start
  • Algemeen
  • Update onderzoek Lelystad, opnieuw twee verdachten aangehouden

Update onderzoek Lelystad, opnieuw twee verdachten aangehouden

24-06-2015

Lelystad - In het onderzoek naar de twee zwaargewonden mannen op de Kamp zijn woensdag 24 juni nog twee personen aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het incident.

Zaterdagavond 20 juni kwam rond 23.40 de melding van twee zwaargewonde mannen op de Kamp. Enige tijd later kwam een melding van een gewonde man in een woning aan de Voorstraat. In die woning bleek niet één, maar twee mannen aanwezig te zijn, die beiden steekwonden hadden. De mannen op de Kamp bleken gewond te zijn geraakt door vuurwapengeweld.

Aanhoudingen

De vier werden naar een ziekenhuis gebracht en aangehouden. Eén van hen, een 25-jarige man uit Lelystad, ligt nog in een ziekenhuis. De andere drie, een 30-jarige Lelystedeling, een 28-jarige man uit Almere en een 29-jarige man uit Utrecht, zitten vast op het politiebureau. Alle vier worden vandaag, woensdag 24 juni, voorgeleid bij de rechter-commissaris die beslist of het voorarrest verlengd wordt. De 50-jarige man uit Lelystad die ook zaterdag 20 juni werd aangehouden, is heengezonden. Hij blijft verdachte.

Nieuwe aanhoudingen

De recherche startte zaterdag direct na het incident een groot onderzoek. In dat onderzoek kwamen nog twee personen naar voren die woensdag 24 juni werden aangehouden. Zij zijn mogelijk ook betrokken bij het incident.

Bron: politie.nl

Deel dit bericht met uw netwerk