• Start
  • Algemeen
  • Vader wacht met 6 kinderen jaren in kelder op ‘einde ter tijden’

Vader wacht met 6 kinderen jaren in kelder op ‘einde ter tijden’

15-10-2019

Een onbekende vader met zes kinderen is in een afgelegen boerderij aan de Buitenhuizerweg bij Ruinerwold ontdekt, omdat ze al jaren in de kelder van de boerderij woonden. Hier zouden ze hebben gewacht op ‘het einde der tijden’. De eigenaar van de boerderij is een 58-jarige man die niet wilde meewerken aan het onderzoek en dus is opgepakt.

Zondagavond verdween de oudste zoon, een man van 25 jaar, uit de boerderij en meldde zich bij een kroeg in Ruinderwold. Daar werd de politie gebeld, omdat de man compleet verward was. Ook is toen burgemeester Roger de Groot van de Wolden gewaarschuwd.

Toen de politie de woning doorzocht ontdekten ze achter een kast in de woonkamer een trap naar de kelder. Daar verbleven de vader en de vijf andere kinderen, waarbij de vader al enkele jaren in bed laf vanwege een herseninfarct die hij jaren geleden heeft gehad.

Het gezin bestaat uit kinderen tussen de zestien en vijfentwintig jaar oud, had geen contact met de buitenwereld en leefde volledig zelfvoorzienend. Een buurman vertelde dat er een man alleen woonde en dat die de hele boerderij had dichtgetimmerd.

De familie is uit het huis gehaald door de politie en is ondergebracht op een recreatieterrein. De kinderen hadden er geen idee van dat er ook nog andere mensen op de wereld bestonden. Het is niet bekend waar de moeder is, maar er bestaat een mogelijkheid dat zij begraven ligt op het terrein. Volgens politiewoordvoerder Venema zit de politie dan ook nog vol vragen en doet het verder onderzoek.

Door Annelien Bosboom; bron rtv Drenthe, foto ANP