• Start
  • Algemeen
  • Veiligheidsregio Groningen verbiedt demonstraties met trekkers

Veiligheidsregio Groningen verbiedt demonstraties met trekkers

06-07-2020

GRONINGEN (ANP) - De Veiligheidsregio Groningen heeft een verbod van een week afgekondigd voor het demonstreren met trekkers en andere landbouwvoertuigen. De veiligheidsregio stelt dat die maatregel is genomen omdat de afgelopen dagen demonstraties van groepen boeren leidden tot opstoppingen en gevaarlijke situaties.

"Deze demonstraties waren vooraf niet gemeld. Hierdoor was het niet mogelijk om afspraken te maken over hoe op een veilige manier gedemonstreerd kon worden." Om herhaling van onveilige situaties en opstoppingen te voorkomen, geldt tot en met volgende week maandag 7.00 uur een verbod op het demonstreren met landbouwvoertuigen.

Dit verbod geldt binnen de grenzen van de Veiligheidsregio Groningen. Daaronder vallen alle gemeenten binnen de provincie.

Boeren hebben de afgelopen dagen op tal van plekken in het land gedemonstreerd met hun landbouwvoertuigen. Ze zijn vooral boos over de plannen van de regering voor het verminderen van de uitstoot van stikstof. Ook willen ze dat supermarktketens een eerlijke prijs betalen voor landbouwproducten.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN